úvod
homepage

Zborná . Jihlavský pivní ráj vytisknout článek

Přidáno: 7. února 2012  •  Autor: martin SPT
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4561x

Všem milovníkům dobrého piva se na vědomost dává.

V sobotu 21.1 2012 se konala již druhá ochutnávka piva s přívlastkem Sousto.

Před rokem jsem chtěl pohostit účastníky mých 50tých narozenin dobrým pivem. Dva kamarádi a čestní členové Svazu pivních turistů Jihlava Jarda Pulicar a Robert Caha (homebrewing) mi uvařili pšeničné svrchně kvašené 17° pivéčko pod jménem – Staročeské bíle Sousto. V době mé oslavy pívo ještě nebylo zralé k vypití, tak jsem asi po14 dnech udělal s přáteli ochutnávku Staročeského bílého Sousta. Při této akci proběhla naše klasická degustace různých piv (pamět nefunguje, tak nevím, co jsme koštovali).

Sousto
Sousto

To byl r. 2011. Letos jsem se s Jardou a Robertem domluvil, že to samé zopakujeme i v tomto roce. Kluci pívo uvaří, já zainventuji, pozvu lidičky, co si dají dobré pivo a mají rádi zábavu. Změna byla pouze v tom, že dodavatel dodal jiný slad, tak nakonec nebylo Staročeské Sousto bílé. Letos jsme si dali Černobílé polosousto 12°. A bylo výborné, tmavší barvy. Jednalo se opět o svrchně kvašené pšeničné. Bylo sladší chuti a mělo výraznou vůni.

A aby toho nebylo málo, tak kluci uvařili ještě pšeničný Ale. Ten mi chutnal méně (neměl ve jménu Sousto, jinak byl vynikající). Měl světlejší barvu a nevoněl tak výrazně jak Černobílé polosousto. A to ještě není vše. Další pivní turista z Jihlavy Martin (homebrewing) dodal coby bonus svůj 11° Hemp Ruprenz. Zkrátka, nestrádali jsme.
Doufám, že příští rok v Hostinci pod lípou ve Zborné opět bude již 3. ročník nějakého pšeničného Sousta.

Pšeničné sousto
Pšeničné sousto


Za SPT JIhlava sepsal Sousto

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 1 komentář, poslední komentář: 24.02.2012 19:18 Komentovat
nic Eva Adler24.02.2012 19:18
Nevzdávejte to, Sousto! Můj respekt: Eva a Laci z Maďarska
Vyhledávání