úvod
homepage

Prague Ale – nabídka piv vytisknout článek

Přidáno: 21. října 2011  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4984x

Už zítra se koná první ročník ochutnávky svrchně kvašených piv Prague Ale.

Kdo se nechystá na Ale FestivAle do Kocoura(nevím proč, ale pořád převládá názor, že Varnsdorf je na konci světa a přitom je to jen dvě hodiny jízdy z Prahy. A autobus jezdí každé dvě hodiny:) ), může zkusit Prague Ale, malou přehlídku svrchně kvašených piv v Praze.

Sejdeme se v hudebním klubu Hoo Doo v Korunní ulici 106, pár minut chůze od stanice metra Flóra. Klub dává dohromady Franta Richter, všem dobře známý provozovatel pivovarů na Jižním městě a U Bulovky(a pronajímatel pivovaru ve Vrchlabí). Klub se opravdu zatím dokončuje, my máme pronajatý prostor horního patra, kde v budoucnu bude pivnice s mnoha výčepy, spodní část už má provozuschopné jeviště a sál, dodělává se druhý sál. Zázemí je funkční, tudíž už není problém zde pořádat akce. A to i pro několik set lidí. Po dokončení celého prostoru bude klub schopen pojmout až 700 lidí...

To bylo na vysvětlenou ohledně prostoru. Ještě jedna poznámka – ve spodní části se bude v sobotu natáčet videoklip na bojové sporty doplněný metalovou či jakou hudbou. Takže o hudení kulisu také nebude nouze:).

Ale zpátky k pivu. Snažili jsme se vám dovézt piva, která jste jak doufáme ještě neochutnali a snad vás tudíž potěší naše nabídka. Jedná se o piva točená i lahvová. I přes veškerou snahu některé moky se nám nepodařilo dovézt a budou tudíž k ochutnání na vánoční pivní besídce v prosinci.

Nejdříve piva točená - Titan IPA (Great Divide, Colorado), Anchor Steam (San Francisco), Harviestoun Bitter and Twisted(UK), Jopen Koyt, Jopen Granen Bok, Jopen Adriaan(Haarlem, Holandsko), Urthel Hopit, Urthel SaSaissoniere, Urthel Samaranth(Belgie)a Schneider Weisse TAP7 original. z českých pak Kocour Sumeček, Antoš Pale Ale a Radniční pivovar Jihlava Pumpkin ale.

Snaha byla dovézt i piva z londýnského pivovaru Fullers, ale až u předávky sudů nám bylo sděleno, že nemají k zapůjčení správnou narážecí hlavu, takže se toto pivo odkládá na prosinec. Podobně to dopadlo u piv z Norska, kde se nepodařilo dát dohromady svoz za rozumné peníze a pivo se také objeví na prosincové besídce.

Z lahvových piv se pak můžete těšit na rozličné vzorky z britských ostrovů – Sam Smith Imperial stout, Oatmeal stout, Taddy Porter, IPA, Fullers Golden Pride a Honey Dew, Timothy Taylor Landlord, Harviestoun Old Engine Oil a verze odležená ve whisky sudu, Bitter & Twisted, RCH Ale Mary a Old Slug Porter. Dále pak holandské Jopeny a Emelisse Imperial Stout a Coffee Stout, bruselský La Senne a piva z pivovaru Urthel. Ty jste sice už mohli zakoupit v naší pivotéce Pivní rozmanitost na Žižkově, ale zítra vám nabídneme unikát – pět let starý Bock a pivo Samaranth. Pivo jsme ochutnávali přímo v pivovaru a je to mňamka. K tomu ještě pár dobrot ze Spojených států – Flying Dog, Anchor...

Snad vás nabídka zaujme natolik, že se přijdete do Hoo Doo podívat.

 

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 13 komentářů, poslední komentář: 30.10.2011 21:39 Komentovat
Poděkování Děkan30.10.2011 21:39
Honzo, díky za návštěvu Jihlavy, ochutnávka byla velmi dobrá, díky i klukům z SPT a...
Velký dík za Brno cro30.10.2011 15:30
Musím panu Kočkovi a jeho souputníkům poděkovat za opětovné navštívení Brna. Myslím,...
Re: Poděkování Razak24.10.2011 17:00
Tady ještě malé ohlédnutí za Prague Ale :+) http://goo.gl/Mkzpu
Poděkování Razak23.10.2011 14:09
Musím velmi poděkovat za povedenou ochutnávku. Výborná akce :+)...
Re: Re: Lahvové pivo Razak21.10.2011 21:04
Znamenitě :+)...
Re: Re: Re: Re: Dotaz Honza Kočka21.10.2011 19:38
nevim treba Urthel dela dost silna piva a i tocena jsou velmi pitelna:) Ale ty jejich petilete...
Re: Re: Re: Dotaz Honza Kočka21.10.2011 19:34
u Kocoura doplneno - tam budou pivovary fyzicky, na Prague Ale tocime z Rozmanitosti...cast UK,...
Re: Lahvové pivo Honza Kočka21.10.2011 19:29
NAkup lahvi byl vzdy mozny:)
Vyhledávání