Zdravé ryby v kombinaci s pivem I.
Hodnocení: 2,43 Hodnotících: 7 Zobrazeno: 5060x
Dnes Vám představíme opět něco ze zdravé výživy. Ryby jsou nejen dietní, ale také velmi výživné. Obsahují mnoho vitamínů a pokud je ještě připravíme v kombinaci s pivem, které obsahuje také řadu důležitých vitamínů, získáme tak dokonalou vitamínovou "bomb
KAPR PO CIKÁNSKU
Ingredience:800 g očištěného kapra, 80 g oleje, 3 dl 12° piva (nejlépe Budvar), česnek, drcený kmín, mletá sladká i pálivá paprika, mletý pepř, sůl.
Porce kapra osušíme, osolíme, opepříme, poprášíme směsí pálivé a sladké papriky, přidáme drcený kmín a z vnitřní strany utřený česnek. Smažíme asi 3 minuty v oleji, potom zalijeme pivem a dalších 5-7 minut povaříme. Potom porce obrátíme a vaříme asi 5 minut. Při této přípravě kapra dost solíme a kořeníme. Podáváme s vařeným bramborem nebo s chlebem.
SPECIALITA - "ČERNÁ" RYBA
Ingredience:800 g kapra (při zabíjení zachytíme krev a uchováme, tělní dutinu vypláchneme octovou vodou), kořenová zelenina -mrkev, celer, petržel, větší cibule, perník na strouhání, 50 g másla, hladká mouka, 1/4 l černého piva, 5-6 kostek cukru, 2 lžičky rybízové zavařeniny, 50 g rozinek, 50 g mandlí, 80 g jader vlašských ořechů, 100 g sušených švestek, celý pepř, bobkový list, nové koření, ocet, sůl.
Zeleninu pokrájíme na nudličky spolu s cibulí a dáme vařit do osolené, mírně okyselené vody. Přidáme krev z kapra, asi 7 zrnek celého pepře, 4 zrnka celého koření a 2 bobkové listy. Po půl hodině vaření přidáme na porce nakrájeného kapra a zvolna vaříme doměkka, tak aby se ryba nerozpadla. Potom ji vyndáme, do vývaru přidáme nastrouhaný perník, řídkou jíšku z másla a hladké mouky, černé pivo, cukr upražený na karamel a rybízovou zavařeninu. Tuto omáčku zvolna vaříme ještě asi dvě hodiny. Potom ji propasírujeme přes síto. Zvlášť uvaříme švestky, zvlášť rozinky, mandle a ořechy. Švestky přidáme do omáčky i s vodou, v níž se vařily, pak vložíme rozinky, mandle a jádra ořechů, povaříme, přidáme ryby a necháme ještě chvíli pomalu "táhnout".
Nejlépe chutná druhý den a takto upravenu rybu je možné podávat teplou i studenou. Je to složitější recept, ale chutná to úžasně !!!
KAPR S KŘENEM
Ingredience:600 g kapra, 1 cibule, 1/2 celeru, celý pepř, nové koření, bobkový list, citrón, 100 g křenu, 50 g strouhaného tvrdého sýra, 100 g másla, 1 dl 12° piva, sůl, pepř.
Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme, vložíme na pekáč s máslem, podlijeme pivem a pečeme doměkka. Během pečení poléváme šťávou a podle potřeby podléváme pivem. Porce klademe na talíř, pokapeme citrónem a posypeme křenem smíchaným se sýrem. Kapra s křenem můžeme také uvařit. V tom případě kapra zakápneme citrónem, vložíme do osolené studené vody, přidáme cibuli, celer, koření a vaříme 15 minut. Poté porce vyndáme, na talíři přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme křenem se sýrem.
PIVOVARSKÝ PSTRUH
Ingredience:4 pstruzi, 60 g másla, 1 dl 12° piva, česnek, hořčice, sůl, pepř.
Pstruhy osolíme, opepříme, potřeme česnekem a uvnitř hořčicí. Pečeme na másle asi 3 minuty, potom zalijeme pivem a dodusíme. Nejlepší je pstruhy péct na bříšku, které rozevřeme. Nepoškodí se obracením a dobře se propečou. I při podávání vypadají lákavěji…
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |