úvod
homepage

Roztočte pípy na Praze 6 - hrst pivních perel vytisknout článek

Přidáno: 5. ledna 2011  •  Autor: Vašíček
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4235x

Nová výstava v NTK na Praze 6,
+chystaný článek o pivní reklamě/i v roce 2011 stále levné lahváče/chystaná tiskovka stř. pivovarů v Praze/

Až do 15.ledna je v nové Národní tech. knihovně na Praze 6 (metrem A na konečnou Dejvická a asi 5 min pěšky) k vidění výstava nazvaná "Roztočte pípy!", která vznikla ve spolupráci knihovny NTK s odborníkem Ing. Pavlem Vojtou z fy B.kontakt , která mj. má na svědomí i minipivovárek u Valšů v Betlémské 5 v Praze...Na 16 svislých panelech napravo od hlavního vchodu ve foyeru knihovny je k videni jak vzpominka na Kynšperk nad Ohří (dobová fota, spolupracoval i p.Jákl), tak kopie vzácné knihy průkopníka pivovarnictví Poupěte (originál mají v Brně), dále i materiály o jeho "následovníku", jež měl jedno ze jmen Napoleon, včetně vystavených 2 pamětních medailí, na posledních panelech pak jsou nějaké ty verše, pivní próza a poezie. I tak výstava stojí za vidění a je mj. zadarmo, neplatí se vstupné. Na stolu nalevo od výstavy se občas vyskytují i čtverhranné černobílé pivní tácky z klasického materiálu, s tématem výstavy (pro sběratele). Přímo naproti knihovny s epak nachází budova A školy velmi povolané v oblasti kvasné chemie, VŠCHT, kde se občas dělají také ochutnávky, jen k nim má veřejnost ztížený přístup a někdy o nich neví ani studenti...škoda, stojí za hřích, vzorky ze školního minipivovárku (používají kvasinky od Budvaru, mj.).

*****V souvislosti s absencí novějších článků, jež by zodhlednily nové názory a trendy v pivní reklamě, chystám větší článek, spolu s několika reklamními odborníky a autory knih o reklamě, již v únoru zde na blogu. A že bude o čem psát!

*****Přestože tzv. levná piva do 8-10 Kč nejsou ve středu zájmu mnoha čtenářů zde, stále se zdá, že i přes nedávné proklamace v tisku (např. lidé z K Brewery tvrdili, že se jim to už nevyplácí dělat "noname značky" pro Kaufland, Lidl atd. a jiné řetězce), stále se dají objevit, zvláště v akcích, ne až tak nepitelná piva za opravdu nízké ceny, loni např. Samson se dal zakoupit (10st.) za 4 Kč+zál.(při balení 10ks karton), ještě i letos po Novém roce např. i řetězec Billa doprodává lahváč Kristián z českokrumlovské produkce (4,7 alk.) za pouhé 4 Kč+zál. (8 ks v igelit.smrštitelné folii stojí dokonce pouhých 32+zál., ležák pak mají opět 8ks za 89+zál.).

*****Doufejme, že se bude opět opakovat tiskovka z loňského ledna (loni se konala u Masarykova nádraží v Praze), kde zaměstnanci komunikace K Brewery příp. jiní vysvětlí, jak to nakonec bude s těmi "značkami-neznačkami pro řetězce", loni tam spíše vysvětlovali stanovisko k návrhu daňového zatížení piva.

*****A lidé od SABMilleru by mohli někde vysvětlit, proč má jejich PR+Press oddělení tak mizernou komunikaci? Ona nebyla ideální ani na Staropramenu, ještě před několika lety. To "zlatý" Heineken ještě, přestože jej musím kritizovat (zřejmě nejen já) za stažení některých produktů v Čechách na úkor jiných (chybí StaroBrno, aby byly v regále Krušovice a prodaly se a někdy i Březňák...

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 5 komentářů, poslední komentář: 04.04.2011 10:31 Komentovat
Výstava Roztočte pípy! na webu katkak04.04.2011 10:31
Zdravím, 16 panelů výstavy už je dostupných na webu:...
výstava Roztočte pípy do 22. 1. 2011 katkak17.01.2011 17:34
Výstava prodloužena do soboty 22.1., na další příděl pivních tácků čekáme, zatím je...
Re: Re: Dnes marsev17.01.2011 13:06
Tu Holbu už měli před Vánocemi za normální cenu (15-20Kč). Teď podle mě jen...
Re: Dnes Martin Jarošek13.01.2011 09:02
To vypadá, že pivovarníci jsou ti praví dobří samaritáni a rozhodli se jít s cenou svých...
Dnes 150012.01.2011 21:55
Dnes jsem viděl v Hypernově sváteční polotmavou Holbu Šerák 13° za 6,50 a v Kauflandu...
Vyhledávání