úvod
homepage

Ve znamení jedenáctky vytisknout článek

Přidáno: 17. listopadu 2010  •  Autor: martin SPT
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4218x

Letošní, již 11. konference přátel piva, která v režii Svazu pivních turistů Jihlava probíhá již tradičně v kulturním domě v Uhřínovicích, měla být původně jen skromné setkání členů SPT.

Snad i proto, že celá akce byla z letních měsíců přesunuta až na konec října. K prudkému obratu došlo po návštěvě pivního festivalu Slunce ve skle, kde jsme v lehké pivní euforii pozvali na konferenci každého, kdo s námi alespoň trochu souzněl. Marně jsme druhý den počítali, kolik asi tak lidí to mohlo být. Kontakty jsme měli na pivní klub UCHS, pražské kolegy Kokiho s Rohlíkem a pár dalších spřízněných pivařů, takže jsme mohli vyhodnotit situaci a potvrdit termín konference. Velkou radost nám udělal příslib účasti Honzy „Hada“ Zimmermanna, Jardy Pulicara či Jacka Kaliny z jihlavského pivovaru. A přípravy na konferenci mohly začít. Jednotliví delegáti obdrželi témata svých referátů, zajišťovalo se pivo, jídlo a nezbytná výzdoba konferenčních prostor.

Přípravy
Přípravy

A nastává den D, naráží se první soudky se zlatavým mokem – těšíme se na Novoveselskou Kobru 11°, Ruprenz Hemp 11°, Svatojánskou pšeničnou 12° a Jack´s special 16°. Je z čeho vybírat… Na pódium vstupuje Sousto a vítá všechny přítomné. Nejdříve zve Jardu Pulicara, kterému nabízí členství v SPT. Překvapený Jarda bez váhání přijímá a dostává poté členský průkaz, tričko a půlitr. A je nás zase o jednoho víc. Nyní mohou následovat referáty jednotlivých delegátů konference.

Referát
Referát

Začíná Dáša se svým příspěvkem na téma „Vliv SPT na globální oteplování“, následuje Jack s „Vlivem SPT na světové pivovarnictví“ a střídají se další a další řečníci. Je znát, že záběr SPT je široký a ve světovém měřítku má vliv téměř na vše. Nebyl opomenut ani světový mír, filozofie či poezie. A když se všechno řeší u piva, je to celkem zábava a pohoda. Neméně přínosný byl i příspěvek kolegů z UCHS na téma „UCHS a sport“. Zajímavé bylo zjištění, že pivo a sport jdou celkem k sobě. Překvapivé, že?

Pohoda
Pohoda

Venku se začíná šeřit a oficiální část konference se chýlí ke konci. Končí poslední referát a přichází diskuze, ve které se dolaďují nedořešené detaily. Kolega Zimmermann, hodný jména svého slavnějšího kolegy, předvádí svůj vynález – pivo v krabici. Unikátní výrobek, který musí jistě ocenit každý pivař, protože mít v lednici rezervních sedm piv v rychlobalení je snem každého z nás.

Pivo v krabici
Pivo v krabici

A pak už zbývá jen pít a jíst a vydržet až do neděle, kdy naše 11. pivní konference doznívá v pohodové atmosféře plné pivního pábení a souznění. Tak zase za rok…dej bůh štěstí.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 7 komentářů, poslední komentář: 02.12.2010 11:41 Komentovat
Re: Re: Re: Určitě ... rodgares02.12.2010 11:41
A jak dopadlo rozhodnuti s Merlinem? :)
Re: Re: Určitě ... Honza Kočka02.12.2010 11:33
Ceka se na piva z Belgie, Anglie, Bavorska a Skandinavie...
Re: Určitě ... Děkan29.11.2010 16:46
Když už se kolem toho motáš, už alespoň tušíte, co tam bude za piva?
Určitě ... Martin Povýšil26.11.2010 17:02
...tam budeme. Já to pomáhám organizovat, kluci budou možná muset pomáhat.....
Re: Re: pohoda Děkan25.11.2010 20:11
Martine, chystáte se na vánoční besídku na Kuželnu?
Re: pohoda Martin povýšil25.11.2010 18:08
My tak vypadáme pořád..... :-)
pohoda Jiří Fojtl24.11.2010 21:14
Chlapci, vypadate spokojene, akce se zrejme vydarila :-)
Vyhledávání