úvod
homepage

Děkan má Děkana vytisknout článek

Přidáno: 16. června 2010  •  Autor: Martin Povýšil
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 5486x

SPT Jihlava na návštěvě u Děkana, který uvařil Děkana

Pan Mgr. Ivan Šulc má toho už tak dost a nedá si pokoj. Musí své pole aktivit rozšířit. Tento stonařovský místostarosta, rocker a hlavně milovník dobrého piva (člen Antigambrinus týmu) se oženil.

A nejen to, on si na svatbu uvařil pívo. A dobré pívo. Ivan má přezdívku Děkan, tak pívo uvařené ve vyšebrodském pivovárku nazval Děkanem. Prý je to svatební ležák. Minulý pátek členové Svazu pivních turistů Jihlava byli přizváni k prezentaci tohoto jedinečného píva a tím zároveň k ochutnávce.

Ochutnávka Děkana
Ochutnávka Děkana

Musíme svorně konstatovat, že Děkan se Děkanovi povedl. Minipivovárek ve Vyšším Brodě je nám znám a sládek Jirka Fojtl se svým Jakubem SPT Jihlava vloni navštívil (viz článek - Když dva Jirkové – na www.sptjihlava.wz.cz).

Jirka Fojtl tentokrát pomáhal Děkanovi přijít na svět. Takže Jakub má nevlastního brášku. A tento jantarový bráška se svými 5,1% jistě patří do rodiny dobrých českých piv. Vždyť se “Ivan Děkan Šulc kvůli němu oženil“. Děkan byl počat ze čtyř druhů sladu a dvou chmelů. Jedná se o plné pivo, které ničím nevybočuje, je hořké a bez ocasu.. Prostě je to dobrá jantarová polotmavá dvanáctka. Škoda, že se vaření Děkana nebude opakovat.

Polotmavý Děkan
Polotmavý Děkan

Svaz pivních turistů Jihlava přeje novomanželům Šulcovým vše dobré ve společné cestě. A tato cesta ať je roubena krom jiného, též dobrým českým pivem.

Za SPT Jihlava Sousto

Děkan má Děkana
Děkan má Děkana

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání