úvod
homepage

Léto s Rychtářem pokračuje osmým ročníkem vytisknout článek

Přidáno: 10. června 2010  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4682x

Do příjemného prostředí amfiteátru Rychtář v Hlinsku se již poosmé vrátí koncerty oblíbených hudebních skupin. Dojde na premiérová vystoupení kapel jako Kryštof či Mandrage, ale také zde zahrají zdomácnělé formace Divokej Bill nebo Tři Sestry.

Léto s Rychtářem letos poprvé nabídne dva festivaly, které doplní dva samostatné koncerty. Důvodem pořádání festivalů je velký zájem interpretů o koncertování na tomto tradičním místě. Ideální koncertní prostředí, kvalitní technické zázemí a především výborná až unikátní atmosféra vytvořená návštěvníky sem totiž láká ty nejpopulárnější české skupiny.

Program Léta s Rychtářem 2010 zahájí červnový Rychtář fest. První z dvojice festivalů nabídne vystoupení přední české poprockové kapely Kryštof, která na svém turné k novému albu Jeviště vynechala Pardubický kraj i kraj Vysočina. Koncert 26. června bude tedy jedinečnou příležitostí jak slyšet naživo kromě osvědčených hitů také novinkové písně Malý Princ, Cyráno a další. Kromě skupiny Richarda Krajča tento sobotní večer zahraje v amfiteátru legendární ska partička Sto Zvířat, oblíbení mladíci z kapel UDG nebo aktuální rockové hvězdy Mandrage.

V pátek 16. července se vrátí po roční pauze do Hlinska jasně nejpilnější interpret. Je jím populární úvalská partička Divokej Bill. Odehraje zde již šestý koncert v historii Léta s Rychtářem, tentokráte navíc představí nové album Mlsná. Samozřejmě dojde i na písně z jejich předchozí tvorby, které již mnohokrát rozskákaly tisíce návštěvníků v amfiteátru.

Druhý Rychtář fest je naplánovaný na 7. srpna. Na rozdíl od toho červnového, který nabídne premiérové koncerty, sází tento na osvědčená jména. Těmi jsou rockové kapely Horkýže Slíže, Vypsaná Fixa, Debill Heads a plzeňští skáčkaři Tleskač. Spojení těchto kapel se v historii Léta s Rychtářem osvědčilo, ovšem nikdy nedošlo na tak silnou sestavu během jednoho večera.

Léto s Rychtářem 2010 zakončí další ze zdomácnělých interpretů. Tisíce fanoušků skupiny Tři Sestry, kteří pravidelně chodí na jejich hlinecký open air koncert, nebudou ani letos ošizeni. Partička kolem Lou Fanánka Hagena přiveze v pátek 27. srpna kromě speciální scény s hospodou na podiu, videoprojekce, tradičních hostů a dalších vychytávek také nové album Lázničky.

Více informací o koncertech Léta s Rychtářem 2010 naleznete na stránkách www.letosrychtarem.cz

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání