úvod
homepage

Hvězdou slavností Pivovaru Chotěboř bude Děda Mládek Ilegal Band vytisknout článek

Přidáno: 21. května 2010  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 3773x

Podruhé v krátké historii Pivovaru Chotěboř se uskuteční pivovarské slavnosti. Odehrají se 14. srpna v centru města, lidé si při nich budou moci vychutnat chotěbořská piva v rámci pestrého kulturního programu, jehož hlavní hvězdou bude kapela Děda Mládek

Vedle populární skupiny se slavností, které pořádá pivovar, zúčastní především regionální umělci a soubory. „Náš pivovar je regionální, chceme proto podobně jako v loňském roce podpořit především místní amatérské spolky a kapely, dát jim příležitost vystoupit veřejně,“ podotkl ředitel Pivovaru Chotěboř Richard Moravec. „Pro každého máme něco, vystoupí například mažoretky v mužském podání, bude i dechovka nebo country.“

K mání na slavnostech samozřejmě bude chotěbořská desítka Originál a obě dvanáctky Prémium a Černé Prémium, ale také bohaté občerstvení. V průběhu celého pivovarského odpoledne, které bude zahájeno ve 14 hodin a skončí ve 22 hodin, budou na náměstí probíhat soutěže pro děti či nejrůznější výtvarné dílny. Vstup je stejně jako minulý rok zdarma. „Loni na akci zavítalo kolem dvou tisíc lidí. Zájem nás mile překvapil a očekáváme, že podobný počet lidí přivítáme i letos,“ dodává Moravec.

Pivovar Chotěboř opět otevírá brány pro zájemce o prohlídku

Kdo do letních prázdnin nevydrží a bude chtít ochutnat všechna chotěbořská piva už dřív, má jedinečnou možnost. Již v sobotu 22. května mohou pivaři absolvovat den otevřených dveří v Pivovaru Chotěboř a nahlédnout tak do zákulisí přípravy tradičního českého piva. Provádět budou sládek pivovaru Oldřich Záruba i jeho zástupci od 9 do 16 hodin.

Novinky čekají i na ty, kteří se účastnili loňského dne otevřených dveří, protože je tu už kompletní stáčecí linka na lahve, která tu loni nebyla,“ láká Záruba.

 

 

 

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání