úvod
homepage

Stella Artois bude návštěvníky provázet celým Prague Food Festivalem vytisknout článek

Přidáno: 11. května 2010  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 2874x

Návštěvníci Prague Food Festivalu, nejprestižnější gastronomické akce u nás, si letos poprvé mohou vychutnat speciality těch nejlepších šéfkuchařů spolu s belgickým prémiovým ležákem Stella Artois.

Ten, coby hlavní partner festivalu pořádaného premiérově v zahradách Pražského hradu, bude návštěvníky provázet programem všech tří dnů. Pozve účastníky například do Galerie pivního gurmánství, do Public Baru s výukou čepování nebo na mistrovství ČR v točení a servírování tohoto ležáku. Prague Food Festival, který v loňském roce navštívilo více než 15 tisíc milovníků dobrého jídla a pití, proběhne od 28. do 30. května v Jižních zahradách Pražského hradu.

Stella Artois prostřednictvím svých akcí dlouhodobě usiluje o zlepšování gastronomické úrovně v České republice. V loňském roce například přišla s projektem Stella Artois Perfect Gastronomy Program. V rámci něho navštěvuje sto odborných hodnotitelů restaurace po celé zemi, Na stránkách www.perfekcioniste.cz hodnotí kvalitu gastronomie v těchto zařízeních a provozovatelům předávají tipy na její zlepšení. Stella Artois v rámci svých aktivit rovněž seznamuje veřejnost s pivním sommeliérstvím – hledáním správných kombinací piva a jídla.

yto projekty letos značka nově doplnila partnerstvím s Prague Food Festivalem. „Jedná se o nejprestižnější událost svého druhu v České republice. Máme tak možnost návštěvníkům ukázat, že si kvalitní jídlo žádá také výběr vhodného piva. Kromě ležáku Stella Artois budou mít hosté festivalu možnost kombinovat pokrmy také s belgickými speciály Hoegaarden a Leffe,“ vysvětluje Martin Jahoda, manažer značky Stella Artois.

O tom, že špičková gastronomie a kvalitní pivo patří k sobě, se budou moci návštěvníci festivalu přesvědčit hned na několika místech. V Galerii pivního gurmánství proběhne prezentace pivního sommeliérství pod vedením zkušeného obchodního sládka Libora Vávry. V Public Baru Stella Artois si budou zájemci z řad návštěvníků moci sami vyzkoušet obtížnost všech devíti kroků unikátního servírovacího rituálu typického pro tento belgický ležák. A jako hřeb festivalu se v neděli 30. 5. uskuteční Mistrovství České republiky v točení a servírování prémiového ležáku Stella Artois.

Prague Food Festival mohli příznivci dobrého jídla a pití poprvé navštívit v roce 2007. Za jeho vznikem stojí Pavel Maurer, který chtěl představit veřejnosti výtvory těch nejlepších šéfkuchařů v zemi. Rok od roku se zvyšuje jak počet vybraných restaurací, tak počet návštěvníků akce. Letošní čtvrtý ročník se uskuteční poslední květnový víkend v Rajské zahradě, zahradě Na Valech a v Hartigovské zahradě, jež lemují celé jižní průčelí Pražského hradu. Více informací naleznete na www.praguefoodfestival.cz.

 

 

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání