úvod
homepage

MISS ZLATÉHO MOKU ČR vytisknout článek

Přidáno: 10. května 2010  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4974x

Jediná „missácká“soutěž na světě spojující dívčí krásu s oblibou českého a moravského piva, které se vaří z českého sladu a Žateckého chmele.

 

Žatec – Jedinečná soutěž, která spojuje dívčí krásu s oblibou českého a moravského piva a chmelařství odstartovala v pátek 7. května v Žatci. Tato netradiční a jedinečná akce se uskutečňuje ve městě chmele a piva již po šesté. Letos se do soutěže přihlásilo rekordních 420 děvčat z celé ČR, z nichž bylo vybráno jedenáct. Poslední, dvanáctou, bude vítězka Miss Agro, kterou nominuje Česká zemědělská univerzita v Praze pro svoje pivo Suchdolský Jeník. Celkem se tedy utká ve finále dvanáct soutěžících dívek, které budou zastupovat pivní značky :

Petra Pavlíčková z Duchova (25 let) - Bakalář (Czech Brewery Rakovník)
Petra Kabylová z Příbrami (22 let) - Březňák (Velké Březno)
Jana Kadeřávková z Prahy (20 let) - Bernard (Rodinný pivovar Bernard)
Jana Marešová z Hanušovic (24 let) - Holba Šerák (Pivovar Holba Hanušovice)
Simona Fabicovicová z Prahy (21 let) - Chrám chmele a piva Žatec
Güntherová Michaela z Prahy (18 let) - Podžbánské pivo (Mutějovice)
Martina Karkošová z Velimi (18 let) - Postřižinské pivo (Pivovar Nymburk)
Veronika Beňáková z Tisu (22 let) - Rebel (Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod)
(Až vítězka MISS AGRO – 12.5.) - Suchdolský Jeník (Česká zemědělská univerzita v Praze)
Monika Ruprichová z Turnova (24 let) - Svijany (Pivovar Svijany)
Jana Šimáčková z Roudnice n. L. (20 let) - Zlatopramen (Ústí nad Labem)
Tereza Novotná z Nového Boru (19 let) - Žatec (Žatecký pivovar)

Dívky v průběhu léta postupně navštíví pivovary, kde se seznámí s jeho historií a výrobou „své“ pivní značky. Zároveň budou pivo prezentovat ve svém kraji a regionu při různých akcích a slavnostech. „Vítáme, že se do této jedinečné soutěže postupně zapojují pivovary všech krajů, letos jsou to – Středočeský, Ústecký, Liberecký, Vysočina, Olomoucký i Praha. Tady všude se připojují k letošnímu sloganu naší soutěže: „Dobré pivo, děvy hezké – to jsou dary země České!“ – uvedl ředitel soutěže Petr Šimáček.

Soutěže o královny krásy mají všude na světě mnohaletou tradici. Zatím však nikde na světě mimo Žatce nebyla volena Miss zlatého moku a od roku 2006 s přídomkem České republiky.

Vlastní soutěž dívek ve finálových disciplínách bude spočívat:
A/ osobní šarm a kreativita
B/ ruční česání chmele
B/ základní znalosti z oblasti chmelařství a pivovarnictví
C/ degustace a čepování piva
D/ tanec s korbelem plným piva na hlavě
E/ volná disciplina, kterou si zvolí dívka sama – tanec, hudba, zpěv, akrobacie, apod.
F/ představení v plavkách

Soutěžit se začne v pátek 3. září dopoledne, kdy se deset finalistek utká na chmelnicích Chmelařského institutu ve Stekníku v ručním česání chmele, což je jejich první disciplína. Odpoledne se dívky zúčastní po boku zástupců „svých“ pivovarů tradiční degustace piva, která v rámci Dočesné probíhá ve Chmelařském institutu v Žatci. V sobotu 4. září v rámci žatecké Dočesné pak na hlavním pódiu před žateckou radnicí budou finalistky představeny návštěvníkům chmelových a pivních slavností a zároveň se účastníci Dočesné dozvědí, u kterého stánku, která dívka bude čepovat pivo. A právě návštěvníci pak svými hlasy rozhodnou o titulu Miss sympatie. Na soustředění od 22. do 29. září, které se uskuteční díky cestovní kanceláři EXIM tours ve SAE v Dubaji, si dívky procvičí své volné disciplíny a s choreografem se připraví na závěrečný Galavečer. Celá soutěž pak vyvrcholí koncem října slavnostním večerem Miss zlatého moku ČR. V rámci bohatého kulturně-společenského programu zde proběhnou poslední dvě finálové disciplíny - promenáda v plavkách a volná disciplína. Průvodcem Galavečera bude opět herec Jan Čenský.


Co čeká na vítězku?

Mimo jiné rekreační pobyt v cizině, účast na prezentačních akcích pivovarů, hodnotné ceny a na půl roku získá zdarma k používání osobní automobil od firmy AUTO KOPTA majitele Zdeňka Kopty. Samozřejmě, že hodnotné ceny čekají také na všechny ostatní finalistky této soutěže, která vzešla na oslavu českého chmele, sladu, piva a hlavně pracovitých českých rukou v pivovarnictví a chmelařství… Portrét pivní královny bude umístěn v trvalé expozici Chrámu chmele a piva v Žatci.


Co čeká zúčastněné pivovary?

Prezentace a reklama výrobku a celého pivovaru v zastoupení krásnou dívkou, která se stane jeho „tváří – Miss pivovaru, a kterou bude mít možnost využívat pro další prezentační a prodejní akce v průběhu celého roku. Prezentace a reklama v médiích proběhne nejen v jeho regionu, ale v celé ČR. Pivovar a jeho pivní značku, kterou bude finalistka zastupovat, čeká také účast na odborné degustaci ve Chmelařském institutu v Žatci v rámci Dočesné. Pivovar s vítěznou dívkou získá i diplom, jehož kopie bude umístěna v trvalé expozici Chrámu chmele a piva v Žatci. Pivovary mohou na základě sjednaných smluvních podmínek s dívkami využívat jejich krásu a půvab při svých akcích a marketingových projektech. Tím bude v podstatě naplněn cíl soutěže - spojení krásy se všemi dalšími pozitivními vlastnostmi, které zdobí pivo.


HARMONOGRAM AKCE V ROCE 2010 :

Červen – srpen Příprava dívek na soutěž v pivovarech i individuálně
3. září Finálová soutěž č. 1 – ruční česání chmele
Finálová soutěž č. 2 – degustace piva ve Chmelařském institutu v Žatci
4. září Představení finalistek účastníků naší největší lidové slavnosti Dočesné
Finálová soutěž č. 3 - čepování piva finalistkami ve svých pivních stáncích a č. 4 – tanec s korbelem piva na hlavě v rámci slavností piva a chmele – Dočesné v Žatci
Vyhlášení SMS soutěže o nejsympatičtější pivní královnu
22. až 29. září - Soustředění finalistek v Dubaji s přípravou na Galavečer
22. října - Slavnostní Galavečer v Městském divadle v Žatci s vyhlášením výsledků a královnou Miss zlatého moku ČR 2010
Nad akcí převzala záštitu hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, senátor Marcel Chládek a starosta města Žatce Erich Knoblauch.


Jiří Vích,
tiskový mluvčí,
mediální sekce
www.misszlatehomoku.com

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 2 komentáře, poslední komentář: 29.07.2010 16:53 Komentovat
BERNARD + JANA KADERAVKOVA pepe29.07.2010 16:53
tahle kocka je ze vsech nejhezci a bernard je take dobre pivo :-) jani koukej vyhrat :-) drzime...
FANDÍM MISS PIVA standa15.06.2010 22:06
a budu rád, když vyhraje misska za Holbu, která se mi líbí - a nebo ta za pivo Chrámu...
Vyhledávání