úvod
homepage

Pivo z Budějovického Budvaru bude reprezentovat Českou republiku na EXPO 2010 v Šanghaji vytisknout článek

Přidáno: 30. dubna 2010  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 2439x

Zítra bude oficiálně zahájena Všeobecná světová výstava EXPO 2010 v Šanghaji. Českou republiku budou, kromě mnoha exponátů ve výstavním pavilonu, reprezentovat i světlý a tmavý ležák z Budějovického Budvaru. Budějovický Budvar je „Hlavním partnerem české

V restauraci českého pavilonu na EXPO 2010 v Šanghaji je pro návštěvníky již připraven výčep, ze kterého budou exkluzivně čepovány světlý a tmavý ležák z Budějovického Budvaru. Budějovický Budvar je totiž „Hlavním partnerem české účasti na EXPO 2010“ a jeho pivo, jako jediné „Oficiální pivo české expozice“, budou číšníci nabízet hostům spolu s největšími pochoutkami tradiční české kuchyně. Restaurace je samozřejmě vybavena i sklenicemi, ubrusy a dalšími doplňky s logem Budějovického Budvaru a v budvarských barvách je jednotně oblečen i personál. Za půllitr čepovaného ležáku na EXPO 2010 zaplatí návštěvníci 45 čínských jüanů (v přepočtu asi 126 Kč), hosté si budou moci zakoupit i pivo v lahvích.

Jsme hrdí na to, že naše pivo bude jedním z reprezentantů České republiky na největší světové výstavě v historii. Věříme, že restaurace bude po celou dobu výstavy plně obsazená a že naše pivo hostům zachutná, říká Ing. Tomáš Bártů, obchodní manažer pro Čínu z Budějovického Budvaru. V minulém týdnu zaznamenal český pavilon velký úspěch již během zkušebního provozu. O českou expozici byl obrovský zájem a kolem pavilonu se vytvářely dlouhé fronty. V neděli 25. dubna dosahovala fronta kolem pavilonu svým koncem až k jeho vstupu. Restaurace byla po celý den plná a k večeru byly všechny pokrmy beznadějně vyprodány. Vzhledem k očekávanému velkému zájmu o sudové pivo vypravil Budějovický Budvar v minulém týdnu do Šanghaje další zásilku se 440 sudy světlého a tmavého ležáku. Účast na EXPO pro nás bude velkou obchodní příležitostí a také velmi efektivní propagací. Očekáváme, že naše pivo ochutnají nejen obyvatelé Číny, ale i mnoha dalších zemí Asie, dodává Tomáš Bártů. Budějovický Budvar dnes vyváží pivo do osmi asijských zemí, například do Jižní Koreje, Japonska nebo Vietnamu.

Do Číny vyváží Budějovický Budvar od roku 2008. Dosud tam dodával pouze světlý ležák v lahvích. V Číně se ležák prodává pod ochrannou známkou „Budějovický Budvar“, kterou doplňuje i čínský ekvivalent jejího názvu (čti „Bai De Fu“), v překladu znamenající „mít hodně štěstí“ nebo „všichni mají mnoho štěstí“.

Výstavu EXPO 2010 využije Budějovický Budvar i k přímým obchodním jednáním. Počátkem června proběhne v českém pavilónu týdenní obchodní prezentace za účasti top managementu Budějovického Budvaru. Pro podporu obchodních jednání na EXPO 2010 pivovar připravil i speciální dárková balení piva a sklenice.

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání