úvod
homepage

Ostravský pivní festival vytisknout článek

Přidáno: 17. dubna 2010  •  Autor: Martin Jarošek
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 5239x

Po loňském úspěchu prvního undergroundového pivního festivalu v Ostravě je za dveřmi jeho další ročník. Místo konání je stejné jako loni, termín posunut o jeden týden.

Takže ve dnech 23. a 24.dubna v hospodě Garáž v Ostravě Martinově na konečné tramvajové linky číslo 4. Počasí v tomto případě nehraje podstatnější roli – festival se koná povětšinou v interiéru nebo alespoň v částečně krytých prostorách, i když žízeň se vždy lépe vyladí v den zalitý slunečním svitem a za vlahých, jasných a romantických večerů.

Socha pivní svobody
Socha pivní svobody

Jako loni je na čepu střídavě celá plejáda poctivých českých výčepních piv a speciálů. Jmenujme namátkou pivovary jako je ostravský Kvásek, vojkovický Koníček, vyšebrodský Jakub, skřípovský (leskovecký) Slezan, bělečský Car, pivečko z Miletína, Poličky, Lipníku atp.

Bohatou konzumaci doprovází různorodý kulturní program, v pátek a sobotu zahrají alternativní rockové a jiné bandy jako je např. Krankenhaus, Duo Juyos, Kazachstan nebo kultovní performancová bigbítová formace Firedog, která na loňském ostravském pivním festivalu nadchla přítomné pivaře a jejíž původní a rajcovní pódiová show nesporně stojí za pozornost.

Firedog otroci
Firedog otroci

Vzdělaní pivaři si mohou ověřit své vědomosti v pivním kvízu, překvapí a potěší i jiné happeningy. Očekává se uvolněná, přátelská atmosféra, nepředražené pivo a vzácné vzájemné splynutí rozmlsaných chuťových buněk při degustaci sladovo-chmelových perel. Nebudou chybět ani zabijačkové pochutiny. Na akci zve klub Hobit a za Bratrstvo Chmelové Šišky předseda Martin Jarošek.

 

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání