úvod
homepage

Budějovický Budvar obnovil vývoz do Nizozemska vytisknout článek

Přidáno: 7. dubna 2010  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 2618x

Budějovický Budvar, n.p. dnes odeslal do Nizozemska první kamion světlého ležáku. Jedná se o návrat na nizozemský trh po šesti letech.

Zásilka obsahuje jak láhve o objemu 0,33 a 0,5 litru, tak i sudy. Během několika týdnů se ležák Budweiser Budvar objeví na pultech obchodů a také čepovaný v několika restauracích. Vzhledem k vyspělosti tamějšího pivního trhu a náročným zákazníkům je Nizozemsko pro Budějovický Budvar velmi zajímavou exportní destinací.

Nizozemsko je pro nás atraktivním exportním teritoriem. Místní zákazníci jsou velmi nároční na kvalitu piva a mají rádi také pivní speciality. Zároveň dokážou kvalitní pivo ocenit a zaplatit za něj odpovídající cenu,říká Ing. Dominika Kovaříková, obchodní manažerka Budějovického Budvaru pro oblast Beneluxu. Nizozemci mají na trhu k dispozici široký výběr pivních značek. Zároveň velmi rádi ochutnávají pivní speciality z dovozu. Potvrzuje to i podíl importovaných piv. Ten je v Nizozemsku na úrovni 20 %, v porovnání s ČR je to asi 10x více. Průměrná spotřeba piva na hlavu v Nizozemsku je ale nižší, na úrovni 78,5 litrů za rok.

Spolupráci s Nizozemskem jsme obnovili po šesti letech. Důvodem této odmlky bylo relativně složité hledání vhodného partnera, který by splňoval naše náročné požadavky a v rámci velmi silně vyprofilovaného trhu by dokázal spolu s námi prosazovat zájmy a strategii naší znovuzaváděné značky, dodává Ing. Kovaříková. Ideální importér musí být finančně stabilní, dlouhodobě úspěšný a musí mít velké zkušenosti v prodeji prémiových piv. Musí také pivovar přesvědčit tom, že chápe hodnoty značky Budweiser Budvar a bude schopen tento produkt úspěšně prodávat.

Budějovický Budvar v loňském roce vyvezl do 58 zemí celkem 580 000 hektolitrů piva. To je prakticky stejný objem, jako v roce 2008. Vzhledem k očekávanému poklesu českého exportu piva o více než 10 % se jedná o velmi dobrý výsledek. Budějovický Budvar tím dále zvýšil svůj podíl na českém exportu na 18-20 %. Nejlepších výsledků bylo v roce 2009 dosaženo v Německu (nárůst o 9 %), na Slovensku (nárůst o 6 %) a v Rakousku (nárůst o 6 %). Nově začal pivovar vyvážet do Spojených Arabských Emirátů, Mexika a Kosova.

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání