úvod
homepage

Točený Gambrinus dobývá Švédsko! vytisknout článek

Přidáno: 10. března 2010  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 2881x

Gambrinus, nejoblíbenější české pivo, si získává stále vyšší oblibu mezi švédskými spotřebiteli. V uplynulém roce Švédi vypili téměř 10 000 hl piva Gambrinus, což představuje skoro 2 miliony piv. Více než dvě třetiny z celkového množství přitom proteklo p

Pivo Gambrinus se na švédský trh distribuuje jako druh prémiového piva. Ve srovnání s rokem 1996 se celkový objem spotřebovaného piva v roce 2009 více než zdvojnásobil a tento rostoucí trend je očekáván i v následujících letech. Švédové preferují ze dvou třetin točené pivo před pitím piva z láhve. Mezi hlavní odběratele piva Gambrinus patří řetězec švédských hospod The Bishop Arms, který švédským štamgastům točí převážně dvanáctistupňový Gambrinus. Pivo Gambrinus je dále distribuováno přibližně do stovky dalších restaurací a obchodů.

Švédsko je pro Gambrinus jedna z nejdůležitějších exportních zemí, říká Jiří Rákosník, Senior brand manažer značky Gambrinus. „Oblíbená dvanáctka na severu díky svému složení a chuti v podstatě již zdomácněla,“ dodává Rákosník.

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání