Malá pivní slavnost na Veselce
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 2983x
Pivo je již tradiční přísadou při přípravě různých druhů masitých jídel. Přijďte k nám do Restaurace Veselka ochutnat některé z pivních specialit.
V naší zemi se pivu jako ingredienci k vaření dostává pozornosti již od 15. století. Pivo se pro obohovacování pokrmů používalo při přípravě zvěřiny, drůbeže, ryb, ale také různých polévek a kaší. K nejtradičnějším pivním pokrmům, kromě vepřového na pivě, je pivní polévka.
Pivo je již tradiční přísadou při přípravě různých druhů masitých jídel. Můžeme jej použít při pečení vepřového a hovězího masa, dušení masa do guláše a pro příznivce drůbežího se nabízí možnost používat pivo k podlévání pečené kachny, husy či kuřete.
Dále pivo obsahuje pivní kvasnice, díky čemuž se výborně hodí i na pečení. Pečivo získá jemnější texturu a křupavější kůrčičku.
Přijďte k nám do Restaurace Veselka ochutnat některé z pivních specialit. V sobotu máme otevřeno již přes čas oběda.
K dobrému jídlu budete mít na výběr z osmi druhů točených piv a přibližně padesáti druhů lahvových pivních speciálů z naší pivotéky. Jako aperitiv doporučujeme pivní pálenky a likéry z pivovaru Černá Hora. Těsí se na Vás personál restaurace Veselka.
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 1 komentář, poslední komentář: 02.03.2010 18:19 | Komentovat |
Osm druhů piv pevy | 02.03.2010 18:19 |
---|---|
Co se bude (mimo "domácí" Černou horu) točit za pivo ? |