úvod
homepage

Malá pivní slavnost na Veselce vytisknout článek

Přidáno: 27. února 2010  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 2983x

Pivo je již tradiční přísadou při přípravě různých druhů masitých jídel. Přijďte k nám do Restaurace Veselka ochutnat některé z pivních specialit.

V naší zemi se pivu jako ingredienci k vaření dostává pozornosti již od 15. století. Pivo se pro obohovacování pokrmů používalo při přípravě zvěřiny, drůbeže, ryb, ale také různých polévek a kaší. K nejtradičnějším pivním pokrmům, kromě vepřového na pivě, je pivní polévka.

Pivo je již tradiční přísadou při přípravě různých druhů masitých jídel. Můžeme jej použít při pečení vepřového a hovězího masa, dušení masa do guláše a pro příznivce drůbežího se nabízí možnost používat pivo k podlévání pečené kachny, husy či kuřete.

Dále pivo obsahuje pivní kvasnice, díky čemuž se výborně hodí i na pečení. Pečivo získá jemnější texturu a křupavější kůrčičku.

Přijďte k nám do Restaurace Veselka ochutnat některé z pivních specialit. V sobotu máme otevřeno již přes čas oběda.

K dobrému jídlu budete mít na výběr z osmi druhů točených piv a přibližně padesáti druhů lahvových pivních speciálů z naší pivotéky. Jako aperitiv doporučujeme pivní pálenky a likéry z pivovaru Černá Hora. Těsí se na Vás personál restaurace Veselka.

 

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 1 komentář, poslední komentář: 02.03.2010 18:19 Komentovat
Osm druhů piv pevy02.03.2010 18:19
Co se bude (mimo "domácí" Černou horu) točit za pivo ?
Vyhledávání