úvod
homepage

Černokostelecký zájezdní pivovár - Zabíjačkové hody v pivováru vytisknout článek

Přidáno: 18. února 2010  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 3659x

Důsledným rozborem slova Masopust jsme dospěli k převratnému objevu. Nejedná se o půst masa jak mnozí jazykozpytci předpokládali. Pravý význam slova tkví v tom, že se máme pustit do masa!

19.-21. 02. 2010 Masopust a zabíjačkové hody v pivováru
Důsledným rozborem slova Masopust jsme dospěli k převratnému objevu.Nejedná se o půst masa jak mnozí jazykozpytci předpokládali. Pravý význam slova tkví v tom, že se máme pustit do masa! Tak hurá na zabíjačkové hody do pivováru. Celý víkend 19. - 21. 2. 2010 se budeme věnovat anatomii vepříků. Na čepu bude mimo klasiky Prácheňská Perla a Vévoda z Vysokého Chlumce. Protože napiji se vždy jak sumec v Vysoký když přijdu Chlumec!

19. 02. 2010 Jak se připravujeme na rozvoz černokosteleckého
Správní rada pivováru v nedávné době pořídila zcela nové hybridní vozidlo ku rozvozu našeho piva. Sice ještě nevaříme, ale jak vidíte, přípravy jsou v plném proudu!

18. 02. 2010 A jak to tehdy bylo s kachlovými kamny v pivováru
Těsně před zakoupením černokosteleckého pivováru společností Dej Bůh štěstí spol. s r.o. byla z objektu pivováru odcizena ojedinělá kachlová kamna. Objekt byl tehdy zabezpečen, existovaly jedny klíče, ty si nikdo nepůjčil a kamna zmizela beze stopy, bez poškození dveří a zloděj dokonce i zametl. Zřejmě už jsou dávno někde za kopečkama, ale naděje umírá naposledy. Kdyby Vám někomu byla kamna na fotce povědomá dejte nám vědět. Při roztopení se prý dokonce rozzářily chmelové ratolesti. Bývala to ozdoba zasedací místnosti někdejších akcionářů pivováru...

17. 02. 2010 Kniha přání a stížností
Na přání některých našich zákazníků jsme zavedli po vzoru státního podniku Restaurace a jídelny s centrálou v Kolíně knihu přání a stížností. Tento ryze pokrokový čin by měl vést ku splnění všech i nevyslovitelných tajných přání všech návštěvníků. Brzy snad již také zprovozníme klasické "píchačky".

14. 02. 2010 Soutěž pro zvídavé a trpělivé
V zájezdním hostinci bylo prozatím instalováno téměř 300 pivovarských cedulí či obrazů. Shodou náhod se jeden obrázek/cedule vyskytuje dvakrát. Kdo to vypátrá jako první vyhraje naše tričko z nové kolekce dle vlastního výběru. Kontaktujte mne na e-mail mailto:kvetak@pivovarkostelec.cz či na telefon 736623290, abyste byli
opravdu první. Všichni zaměstnanci jsou samozřejmě ze soutěže vyloučeni a hlavně o tom nemají ani páru. Tak vzhůru do bezvědomí, tedy hledejte při vědomí! Výherce a ukončení soutěže samozřejmě uvedeme a vyhlásíme soutěž novou.

12. 02. 2010 Kousek historie
Ve starém časopisu Kvas z let 1926/27 se podařilo objevit vyznamenání pracovníkům černokosteleckého pivováru. Možná mezi nimi najdete i svého dědečka. Dejte nám vědět.

11. 02. 2010 Výzdoba hostince opět pokročila
Strojovna zájezdního hostince byla okrášlena dalšími obrazy prvorepublikových varen dávno zaniknuvších pivovarů a počet cedulí/obrazů stoupl na bezmála 300.

09. 02. 2010 Jedinečná technická, architektonická a kulturní památka pivovar v Roudnici se má bourat?
V rámci aktivit našeho pivovarského muzea se snažíme o záchranu našeho průmyslového dědictví ze všech sil. Jestli Vás zajímá co se děje v Roudnici a opravdu unikátních budovách bývalého pivovaru, tak sledujte náš web. Mimo jiné se v současné době bourá pivovar ve Vysokém Mýtě a připravuje se asanace pivovaru v Buštěhradu! Všude nám vyrůstají novodobé paneláčky bez urbanistické koncepce a dyvelopeři si dělají co chtějí....

08. 02. 2010 Čaj nebo pivo?
Tímto problémem se zabýval již roku 1930 pivovarský časopis Kvas. V kratičkém a bohužel nekvalitně pořízeném opisu se můžete dočíst zajímavé věci.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 1 komentář, poslední komentář: 05.03.2010 14:56 Komentovat
Kostelec na CT1 Honza Kočka05.03.2010 14:56
Tuto neděli v 10:00 na ČT1 bude Kostelecký pivovár v pořadu Toulavá kamera...
Vyhledávání