úvod
homepage

Reprezentační slavnosti piva v Táboře přinesly značkám Heinekenu úpěch, který nemá v historii velkých soutěží obdoby vytisknout článek

Přidáno: 10. února 2010  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 2776x

V pátek 5. února skončil v Táboře jubilejní dvacátý ročník Reprezentačních slavností piva. Piva z pivovarů v Brně, Krušovicích, Velkém i Krásném Březně v nich dvanáctkrát ve finálových kláních bojovala o medaile a osm cenných kovů si nakonec vybojovala.

Tato čísla potvrzují, že jejich vysokou kvalitu kladně hodnotí nejen jejich konzumenti, ale i odborníci. Alois Srb z agentury Revel, která slavnosti pořádá, potvrzuje, že letošní úspěch značek Heinekenu nemá v historii této ani jiných velkých soutěží obdoby.

Doslova Alois Srb říká: „Úspěch Heinekenu Česká republika nemá za 20 roků konání Reprezentačních slavností v Táboře obdoby. Takový výsledek se nedá nalézt ani v jiných velkých soutěžích. Mimo 8 oceněných piv, byla ještě 4 další piva ve finálových soutěžích. Všechny přihlášené vzorky Heinekenu byly nadprůměrné kvality.“ Nutno dodat, že konkurence byla letos obrovská, celkem se dle konečných statistik degustací zúčastnilo 420 piv z 92 pivovarů.

V úterý 2. února získal Zlatopramen v kategorii světlých výčepních piv zlato, na stříbrnou pečeť ve stejné kategorii dosáhlo pivo značky Krušovice, Březňák se umístil na výborném čtvrtém místě a pěkným umístěním v první desítce se mohou pochlubit i sedmé Louny, které také patří do portfolia Heinekenu Česká republika. Konkurence byla v této úvodní kategorii Reprezentačních slavností piva v Táboře velice silná, přihlášeno bylo 42 vzorků.

Druhý den slavností, 3. únor, přinesl úspěch v podobě Zlaté pivní pečeti pro Březňák tmavý výčepní. Na stupně vítězů se v kategorii oblíbených tmavých výčepních piv probojovalo i stříbrné Starobrno Černé z portfolia Heinekenu Česká republika. Stříbrnou pečeť si z druhého dne degustací odnáší také Starobrno Medium, které pravidelně dosahuje výborných výsledků mezi světlými ležáky. Bronz z této kategorie vybojoval Hostan Hradní.

Ve čtvrtek 4. února korunoval úspěšné tažení v kategorii speciálních piv světlých Březňák 14%, který byl vyhodnocen jako druhý nejlepší. Stejné ocenění získal i v předcházejícím roce. Dnes, v pátek 5. února, vyhlásili organizátoři Zlatopramen světlý výčepní třetím nejlepším pivem napříč všemi kategoriemi. Sedmé ocenění pro Heineken v řadě získal v kategorii speciální pivo světlé Březňák 14%. Poslední, osmou trofej získal 5. února v kategorii, v níž soutěží všechny oceněné vzorky, Zlatopramen světlý výčepní. Po zlatu ze své kategorie, se může pochlubit ještě bronzovou Extra pivní pečetí.

Generální ředitel Heinekenu v České republice, Lieven Van der Borght, k úspěchu říká: „Jsme velice potěšeni, že naše piva v degustačních soutěžích hodnocených odborníky pravidelně potvrzují svou vysokou kvalitu a skvělé chuťové vlastnosti, díky kterým je mají v oblibě jejich konzumenti.“ Dále dodává: „Osm ocenění z Tábora je skvělým začátkem soutěžního roku, věříme že ten letošní naváže přízní hodnotitelů na rok 2009, kdy naše piva získala 27 ocenění na degustačních kláních v České republice i zahraničí.

Na jubilejním 20. ročníku se od 2. do 5. února v Táboře utkala piva výrobců ze Slovenska, Německa, Belgie, Nizozemí, Rakouska a Polska. Ondřej Koucký, manažer kvality Heinekenu Česká republika, hodnotí úroveň soutěže následovně: „Dosažených výsledků z této expertní degustace si velice vážíme, protože je oficiálně garantována světovou renomovanou kontrolní a certifikační společností Bureau Veritas a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí České republiky. Její úroveň dokládá i stále rostoucí zájem pivovarníku z Čech i zahraničí. Na jiných soutěžích je konkurence menší a počty soutěžních vzorků nižší. Dvanáctkrát zasáhnout do bojů o medaile a z osmi si ocenění odnést, to je úspěch, který se počítá,“ dodává s úsměvem.

Loni při slavnostech, které patří k největším v tuzemsku, soutěžilo 67 pivovarů. Značky z portfolia Heinekenu Česká republika si tehdy také odnesly 8 ocenění, které prokázaly špičkovou kvalitu piv značek Krušovice, Březňák a Starobrno.

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 8 komentářů, poslední komentář: 14.02.2010 12:09 Komentovat
Louny Jan Kocián - pivní snob14.02.2010 12:09
A pivo "Louny" se už cca dva roky nevařilo v Lounech - jen veřejnost to nevěděla......
Fuj! Jan Kocián - pivní snob14.02.2010 12:04
Cokoliv od Starobrna mě nechává chladným. A Zlatopramen 11 mi chutná ještě méně.
Re: Třeba Petr Měrka11.02.2010 20:47
Taky mám rád sci-fi. Ale takhle smělou ideu by nezvádl ani velmistr žánru :-(
Třeba MíraŠmíra11.02.2010 20:22
jsou naše česká piva opravdu tak skvělá, že se ještě Chrachťákům nepodařilo je nějak...
Re: Když vlastním všechno - potom vyhraji snadno Weetek11.02.2010 10:05
Tedy nechci být rejpal, ale co myslíte těmi malými pivovárky, které vaří bez potřebných...
Re: Byli tam i jiný pivovary? Petr Buriánek10.02.2010 16:11
Jestli to nebude tím, že to je tisková zpráva a ne článek...
Když vlastním všechno - potom vyhraji snadno framax10.02.2010 15:27
No to se to vyhrává v soutěžích, jestliže vlastním skoro všechny pivovary, tak by potom...
Byli tam i jiný pivovary? luda10.02.2010 14:41
Zdravím to si Heineken zaplatil u Vás reklamu?Bral jsem to tu jako objektivní server.Asi Ne...
Vyhledávání