úvod
homepage

Čtvrté pivní vánoce vytisknout článek

Přidáno: 27. prosince 2009  •  Autor: Martin Povýšil
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 3220x

Vyvrcholením našeho celoročního pivně-vzdělávacího úsilí jsou již po několikátou sezónu Vánoční pivní trhy.

Akce, na kterou si v předvánočním shonu nějak uděláme čas, přestaneme konečně doma překážet manželkám a vyjedeme do Prahy. Letošní ročník se opět liší od těch předchozích. Po pivním minifestivalu na výstavišti či pivním rautu v hotelu Mandarin se akce trochu uskromňuje a přesunuje do přívětivého prostředí hospody U prince Miroslava.

Sbor SPT Jihlava
Sbor SPT Jihlava

Po zahřívacím kole v Pivovarském klubu a přesunu metrem na stanici Radlická se konečně blížíme k vytouženému lokálu, kde nám kolegově z odloučené jednotky SPT v České Třebové už drží místo u stolu. Zdravíme se se všemi známými (a je jich po každé akci víc a víc) a odcházíme pro první pivo.

Nabídka je již tradičně velkorysá. Sudové pivo ještě neteče, tak začínáme luxusním Bockem z pivovaru Huppendorf, pokračujeme bamberským Spezial Rauchbier Bockem a u německých piv zůstáváme následující dvě hodiny.

Nabídka bavorských bocků
Nabídka bavorských bocků

Ale život je změna a čeká nás neméně zajímavá pivní Belgie. Od standartního Maes Pils, přes skvělé Malheur Dark Brut až po noblesní lambik Cantillon Iris 2006, který nám pěkně poškádlí chuťové buňky. Úžasné je také zastoupení českých piv. Máme zde možnost ochutnat již klasicky skvělé „kocouří“ pochoutky z Varnsdorfu či 19°specialitku z pivovárku Broumy a také velmi příjemně překvapuje vřesový ale z Třebonic.

Belgické pivní speciály
Belgické pivní speciály

Naše pivní bakchanálie pokračují delikatesami z Dvora Králové, Zábřehu a Černického Purkmistra. Výběr piv je skvělý. Další dobroty kupujeme také s sebou pro kolegy z SPT na jednu z našich pravidelně nepravidelných degustací. Chtělo by to pár šerpů, nemáme šanci pobrat všechno, co bychom chtěli. Útěchou zůstává jen příslib únorové ochutnávky „desítek“, kterou slibuje Honza Kočka. Určitě přijedeme, nelze odolat……

Nákup na domácí degustaci
Nákup na domácí degustaci

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání