úvod
homepage

Něžný Barbar vytisknout článek

Přidáno: 8. prosince 2009  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 2913x

Něžný Barbar není postavou z románu, ale je to především skvostné pivo, které svou vyváženou chutí promění každý den ve sváteční okamžik.

Nymburský pivovar, jehož počátky sahají k roku 1895, svůj „zlatavý mok“ spojuje se životem a dílem spisovatele Bohumila Hrabala, který zde prožil osmadvacet let života. Na počátku 90. let minulého století začal zdejší pivovar po dohodě s Bohumilem Hrabalem nazývat své pivo jako Postřižinské a některé značky podle postav jeho knih. Zrodil se tak i Něžný Barbar.

Něžný Barbar je poctivý, klasickou technologií vyrobený, polotmavý speciál, který je zárukou mimořádného prožitku z napití a každý den promění ve sváteční okamžik. Pivo je stáčeno do sudů i lahví. Původní stupňovitost je 13,5 %, obsah alkoholu 5,3 %. Přídavkem speciálního skladu získává příjemný karamelový nádech a sytou jantarovou barvu. Tradiční technologie a prvotřídní suroviny dávají pivu plnou chuť a vznešenou sametovou hořkost. Díky pečlivě kontrolovanému kvašení v otevřených kádích a dlouhé době dokvašení v ležáckých tancích je pivo velice dobře pitelné a chuťově vyvážené. Počáteční nasládlá chlebnatá chuť postupně přechází k jemné hořkosti u kořene jazyka a vybízí k dalšímu napití.

Na zdraví a Dej Bůh štěstí našemu Postřižinskému pivečku.

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání