úvod
homepage

Festivaly: desítky tisíc vypitých piv vytisknout článek

Přidáno: 23. června 2003  •  Autor: Josef Albrecht
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,7 hodnotících Hodnotících: 10 počet zobrazení Zobrazeno: 4888x

V posledních týdnech se doslova roztrhl pytel s nerůznějšími pivními festivaly a slavnostmi. Zřejmě největší akci hostila o víkendu Praha, kde mohli lidé vyrazit dokonce na dvě podobné show.

Pivaři si před pár týdny přišli na své například na velké přehlídce v Brně, Olomouci, v ostravském pivovaru Ostravar, v uplynulém víkendu mohli slavit s benešovským Ferdinandem.

O víkendu se v hlavním městě konaly pivní slavnosti na dvou místech. Davy lidí proudily odpoledne Smíchovem na velkolepou veselici místního pivovaru Staropramen. Komornější atmosféru zažívala zahradní restaurace v Riegrových sadech na Vinohradech, která hostila závěrečný den pivobraní.

Účastníci akce si mohli i zasoutěžit: v hodu pivním sudem, když páteční rekord prý činil úctyhodných osm metrů, a v páce.

Tisíce lidí oblehly smíchovský pivovar, který pro svou slavnost zabral i část frekventované ulice Svornosti. A to přesto, že vstupné činilo stokorunu. "Dobrý pivo mě sem přilákalo, ale jenom Velvet a Granát. Staropramen jako pivo osobně rád nemám. Jsem přítel dvou piv: Plzně a Budvaru," řekl agentuře ČTK jeden z účastníků akce. Různé atrakce byly připraveny pro děti, pro pivaře zase Chlapark s posilovacími pivostroji, pivocvičnou či lezeckou stěnou. Na loňskou slavnost podle údajů pivovaru přišlo přes 10.000 lidí, kteří vypili zhruba 72.000 piv.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání