úvod
homepage

Pivovar Litovel připravil speciální vánoční piva vytisknout článek

Přidáno: 30. listopadu 2009  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 3564x

Milovníci piva se opět mohou těšit na speciální vánoční produkty z Litovle, novinkou letošních Vánoc je punčové pivo.

I letos se v litovelském pivovaru pro vánoční trh chystá speciální pivo. Tento rok to však nebude pouze Litovelský 13° Sváteční speciál, ale zákazníci se mohou těšit i na úplnou novinku, první punčové pivo na českém trhu, Polotmavý punčový ležák Litovel.

Litovelský 13° Sváteční speciál

Tradiční třináctistupňový vánoční speciál je světlé pivo, které obsahuje 6 % alkoholu a je uvařeno klasickým varným technologickým postupem, tak jak je v Litovli zvykem. První várky byly uvařeny již na počátku srpna, aby speciální třináctka do Vánoc stihla poctivě prokvasit a uzrát.

Hlavní kvašení proběhlo na spilce letos velmi intenzivně s krásnou kvasnou dekou v otevřených kádích a dalo předpoklad k velmi dobrému průběhu vlastního zrání – dokvašování. To probíhalo v ležáckém sklepě celých 100 dní při nízké teplotě okolo 1º C a dalo svátečnímu ležáku příjemnou plnou zakulacenou chuť a ideální říz.

Oblíbený 13° Sváteční speciál se v litovelském pivovaru vaří již od roku 2004. Poprvé byl představen na Litovelském otvíráku u příležitosti 111. let založení pivovaru. Od té doby ho pivovar vaří pravidelně každým rokem na Vánoce a pro jeho velkou oblíbenost u pivních labužníků i o Velikonocích.

V rámci promo akce bude multipackové balení 8 x 0,5l 13° Svátečního speciálu v období od 23. 11. do 6. 12. prodáváno s 20% slevou, a to za 72,80 Kč bez DPH. (Cena neobsahuje zálohy za NRW lahve.)

Polotmavý punčový ležák Litovel

Sváteční polotmavý punčový ležák Litovel je letošní novinkou a unikátem na českém trhu. Toto pivo je charakteristické svojí polotmavou granátovou barvou, výraznou hořkostí, příjemnou plnou a vyváženou chutí a vůní punče s obsahem alkoholu 5,00 % obj. Je připraveno tradičními klasickými technologickými postupy z těch nejkvalitnějších surovin, moravského sladu a českého chmele, s dlouhou dobou zrání v ležáckém sklepě.

Nejnáročnější pro náš výrobní tým bylo sladit veškeré suroviny a ingredience tak, aby byl hotový ležák ve vůni a chuti vyvážený,“ říká Petr Kostelecký, sládek Pivovaru Litovel a dodává: „Při anonymních degustačních testech byl tento polotmavý speciální punčový ležák hodnocen vybranými štamgasty velmi pozitivně, a tak věřím, že toto ochucené pivo podtrhne vánoční atmosféru v restauracích a hospůdkách s naším litovelským pivem.“

Letos bude punčové pivo k dostání pouze čepované v restauračních zařízeních. Odběratelé litovelského piva navíc obdrží třicetilitrový sud této speciality zdarma jako vánoční dárek při objednávkách uzavřených od 3. prosince 2009.

 

Speciální sváteční piva jsou jedinečnými originály. Pivovary je vaří v limitovaných sériích vždy pouze několikrát do roka. Oblíbené jsou především u znalců piva, kteří si je vychutnávají při svátečních příležitostech. Také etikety speciálů jsou vyhledávaným sběratelským artiklem.

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 3 komentáře, poslední komentář: 15.12.2009 10:44 Komentovat
Re: Re: Punčové pivo? Honza Kočka15.12.2009 10:44
A to jako v celkovem vyzneni piva, nebo v nejake jeho casti?
Re: Punčové pivo? Weetek15.12.2009 10:13
Hmm, tak se dostal :-) Včera ochutnán v Kulovém blesku a je to tedy jeden z nejbizarnějších...
Punčové pivo? Weetek02.12.2009 11:51
Jestlipak se dostane aspoň soudek na některou z pražských "čtvrtých" píp? Zní to dost...
Vyhledávání