úvod
homepage

JAMES BOND café: … kde končí ostrej chlapík s pistolí vytisknout článek

Přidáno: 19. června 2003  •  Autor: Petr Vácha
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,37 hodnotících Hodnotících: 8 počet zobrazení Zobrazeno: 4915x

Netradiční interiér, výborné pivo i káva, bezchybná obsluha, kvalitní reprodukovaná hudba - prostě dobrá adresa pro modernisticky laděného kavárenského povaleče.

V okolí náměstí Jiřího z Poděbrad na Královských Vinohradech máte sice bezmála tisíc a jednu možnost, kde tu lépe tu hůře svlažit hrdlo, ale mondénní, lehce extravagantní a přitom příjemný kavárenský prostor tu až do 16.5. t.r. chyběl.

Při nevtíravé, k zaměření podniku vhodně zvolené a hlavně neoposlouchané hudební kulise (na hony vzdálené všudy přítomným nevkusnostem komerčních a ještě komerčnějších rádií) si můžete vychutnat kávu (30-50 Kč) u celé škály kavárenských stolů a stolků nebo přímo na baru.

Logem podniku je štíhlá, svůdná dámská postava stylizovaná do Bondovy postavy s pistolí z úvodů filmů a vybavená místo pistole sklenicí. Jednotlivé detaily interiéru Vás nenechají na pochybách o nekonvenčním designérově přístupu. V místnosti vzadu za barem můžete usednout do křesílek, v nichž se Vám nejprve snadno vybaví svíravá nejistota při prvním dosednutí do koňského sedla, ale stejně jako po pevném uchopení jeho uzdy i tady si po chvíli začnete vychutnávat v klidu předmět Vaší objednávky.

Hned vedle už podstatně konzervativněji usednete mezi 2 akvária. Když se ovšem pozorněji zadíváte na život v nich kypící, tak Vám neunikne několik mrtvolek nešťastně ukazujících bříška vzhůru.

Točený Prazdroj (30 Kč) si nesporně zaslouží zařazení do top twenty Prazdrojů v Praze a jako vhodný doplněk k němu Vám navrhuji prosciutto pancake (80 Kč) - sice velice netradiční, ale o to chuťově zajímavější kombinaci palačinky a plátků solené, sušené italské šunky a sekaného česneku. Jinak si máte možnost vybrat mezi omeletami, sendviči, saláty, krupičnou kaší nebo dezerty. Obsluha je pozorná, profesionální a - světe div se v Praze - někdy pracuje i s úsměvem !

Cenová úroveň předpokládá, že máte to štěstí a Váš měsíční příjem je někde od mírně nadprůměrného výš. A pokud máte štěstí ještě větší a volná rána, pak od 9.00 hod. ve všední den zde můžete při snídaňovém menu dobře začít den.

Hodnocení: 1- (jako na ZŠ)

JAMES BOND café
Polská 7
Praha-Vinohrady
otevřeno: Po-Pá  09 - 01
          So     11 - 01
          Ne     11 - 23
vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání