úvod
homepage

Black Horse: Pohoda a stout jako křen vytisknout článek

Přidáno: 9. června 2003  •  Autor: Magazín In
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,43 hodnotících Hodnotících: 7 počet zobrazení Zobrazeno: 3640x

Česko-irský přípitek uprostřed moravskoslezské metropole. To je hospoda Black Horse v centru Ostravy, kde si podávají ruce Plzeňský Prazdroj a irská klasika Murphy´s. Pub patří do shluku podniků kolem ostravské Stodolní ulice.

Ta se proslavila mimořádnou hustotou barů, hospod a klubů a stala se turistickou, kulturní a zábavní atrakcí. Black Horse je trochu mimo hlavní „bulvár“, přesto má strategickou polohu mezi zavedenými podniky.

V pubu, na jehož štítech se honosí vývěsky Prazdroje a klasické irské značky Murphy´s, dali jednoznačně najevo, jak mají nastavený žebříček pivních hodnot. V útulně zařízené hospodě, která se strohým ale příjemným zařízením nijak nevymyká z nálady Stodolní ulice, to mají zařízeno jasně: Irsko v čele, plzeňské za rohem. Takže hosté předního lokálu vidí jen na mohutný výčep, ze kterého teče stout a Red Murphy´s (40 Kč). Pípa, z níž prýští Prazdroj (25 Kč), je za rohem a na hosty v této části zbyl jen malý výklenek. Ale číšník, který všechny tři značky točí, ví, jak na to. Všechna tři piva jsou jako křen, žádná mdlá polívka.

Atmosféra je tady příjemná i v odpoledním čase, kdy lokálem prochází číšník jenom v plandavých bermudách a nad robustním hudebním boxem přemýšlí, jestli pustí Depp Purple nebo nějakou klasiku od Aerosmith.

Josef Albrecht

Hodnocení HN: *** ½*(max. *****)

Black Horse

Škroupova ulice, Ostrava

Po-ČT 10-02

Pá 10 – 04

So 14 – 04

Ne 16 - 02

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání