úvod
homepage

Olomouc -Hospůdka U Kuděje vytisknout článek

Přidáno: 24. listopadu 2009  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 15342x

První nekuřácka hospoda v Olomouci, maximum rotujících piv, Knihovnička s díly spisovatele Z.M.Kuděje a jeho přítele J.Haška.

U Kuděje
Olomouc, Krapkova 20

Po-Pá 15.00-23.00
So-Ne 18.00-23.00

 

Hospůdka U Kuděje

Byla slavnostně otevřena v den narozenin Z.M.Kuděje 24.11.2004. Od prvého dne byla nekuřácká a těšila se z bohaté návštěvnosti ctěných p.t. hostů. Útulná stylová hospůdka leží v Olomouci nedaleko středu města na Krapkove ulici 20. Je zařízená originálním hostinským nábytkem z dob Rakouska Uherska, který pochází ze zrušených šumavských a moravských hospod a pivovarů. Židle, na kterých popíjeli již generace našich předků , nesou nápisy Sušice, Brauerei Bergreichenstein (Kašperské Hory) atd.

U Kuděje
U Kuděje

Hospůdka je pojmenovaná po spisovateli Z.M.Kudějovi, nejbližším příteli J.Haška. Najdete u nás i knihovničku s díly těchto velikánů literatury a ctiteli a znalci dobrého piva. Nejen proto se i my věnujeme těm nejlepším pivům, jeho vedení i chlazení a snažíme se nabízet piva malých či méně dostupných pivovarů. V současnosti nabízíme našim hostům piva z více jak 50ti pivovarů z celé ČR (výjimečně i piva zahraniční) odhadem asi 150 druhů piv. Piva u nás točíme na pěti pípách, z nichž žádná si není „svým pivem jistá“, neboť se každý den obměňují dle momentální nabídky. Nejde nám jen o ochutnávku toho nejlepšího co se v českých zemích vaří a pije, ale také o velký krok k vlastnímu zdraví. Čerstvá kvasnicová piva-tradičně vařené ležáky bez jakékoli další úpravy je to nejlepší co můžeme svému chemií a pasterací otravovanému organismu dopřát. Vybíráme proto především piva nepasterovaná, která prošla tradiční spilkou, tedy žádnými CK tanky či dokonce nějaké dořeďované patoky!

U Kuděje II.
U Kuděje II.

Pravidelně také pořádáme různé veselé akce spojené s pivem či kulturou pivní, ale i jinou. V listopadu tradiční oslavu narozenin Z.M.K. spojenou s vařením pravého grogu zpustlých námořníků, dle originální receptury J.Haška. V dubnu oslavu narozenin J.Haška spojenou s exkurzí do některého z minipivovarů, kulturním představením a zakončenou poutí po Olomouckých hospodách. V září širokou veřejností oblíbenou přehlídku minipivovarů zvanou Chmelovy dožinke. V průběhu roku prezentujeme piva z minipivovarů na Olomouckém náměstí ale i jinde. V naší hospůdce se pravidelně schází různé zájmové skupiny milovníků dobrého piva, od karbaníků přes námořníky, horolezce až po mladé olomoucké legionáře. Hraje se na harmoniku, kytary, housle a klarinet, zpívá se a příjemně žije u plnohodnotného piva - plnohodnotným životem .

Přijďte pobýt!
Na zdraví – dej Bůh štěstí!

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 18 komentářů, poslední komentář: 16.07.2014 11:10 Komentovat
hospody jak vytáhnout z ožralců peníze dana16.07.2014 11:10
kde je hospoda, tam jsou ožralci
Re: Nejlepší hospůdka v Olomouci dana16.07.2014 11:08
neřekla bych
Re: souhlasím s tím, že jsi napsal blbost bob04.08.2013 14:44
Nechceš si s nimi vyměnit byt ?
Re: Re: Re: Re: Pivní nabídka Petr Šlezar03.03.2012 20:07
Michal tou reakcí myslel to, že nikdy není jasné, jestli se bečka dotočí za den nebo za...
souhlasím s tím, že jsi napsal blbost Petr Šlezar03.03.2012 20:00
Tak to je fajn, že tam takoví morousi jako ty nechodí a chodí tam jen lidi, co se chcó...
Nejlepší v Olomouci Jurra Jurra09.06.2011 13:12
Skvělé pivo, jídlo, obsluha, atmosféra. Poté, co sem objevil tuto hospůdku, další...
Senzační hospůdka Longy06.06.2011 18:12
Jakožto milovník "starých" časů a obou pánů spisovatelů (Kuděj, Hašek) jsem byl...
blbost tomi02.12.2010 18:52
je to pakárna otevřít hospodu v místě, kde bydlí lidi. Taky by mi to vadilo. Mám malé...
Vyhledávání