úvod
homepage

Pivní běh: 7 jarních kusů vytisknout článek

Přidáno: 3. června 2003  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,88 hodnotících Hodnotících: 8 počet zobrazení Zobrazeno: 4316x

Dne 27.5.2003 se konal již 37. zdokumentovaný ročník nejstaršího a nejslavnějšího pivního běhu v Praze, jehož tradice sahá až do dob před 2. sv. válkou.

Toto bohatýrské klání má každoročně svůj jarní a podzimní termín a jeho 2 km dlouhá trasa vede strmě vzhůru historickým centrem Prahy. Od Vltavy na malostranské straně musí každý účastník pěšky vystoupat přes Malostranské náměstí, Nerudovou ulici, Úvoz a Pohořelec až do vrcholového tábora pod vrchem Strahov. Cestou urazí v sedmi hospodách pod pečlivým dohledem kontrol po jednom pivu a rozhoduje pouze dosažený čas v cíli.

S nesmlouvavostí trati se letos na jaře nejlépe vypořádal vítěz David Polanecký z Prahy-Nuslí časem 45 min. 25 vteřin. Druhé místo obsadil Lubor Ptáček z Prahy-Krče a diplom s bronzovou pečetí si odnesl Milan Bufka z Liberce.

Organizátor Petr Vácha prosí všechny pamětníky tohoto pivního běhu, aby se k detailnímu zmapování jeho historie ozvali na tel: 777 707 307 nebo na emailovou adresu petr.vacha@centrum.cz. Zároveň se zde mohou registrovat zájemci o účast v 7 podzimních kusech 2003. .

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání