úvod
homepage

Není svět piva, jako svět piva... vytisknout článek

Přidáno: 7. října 2009  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 6111x

Jestli správně počítám, je na netu a v reálném životě už šest světů piva...

První, i když bych to měl zmínit až na konec, je server o pivu, Svět piva.cz, tedy můj vlastní počin. Myslím, že ten ani pravidelným čtenářům nemusím představovat. Druhým serverem o pivu, stejného jména, jen s malým rozdílem v pomlčce, je Svět-piva.cz. Sice „konkurenční počin“, ale přesto si tvrdím konstatovat, že se jedná jen a pouze o trapný pokus o cosi pivně laděného. Stačí se podívat na jejích web a každý si může udělat úsudek sám. Pár převzatých článků, vše „outsourcované“, si myslím nezaslouží motto „vše o pivu, pivovarnictví a sladařství“. Nejveselejší pak zůstává jejich rubrika Diskuse, kde se občas objeví perly typu sdělení, že redakce vyjela na zahraniční cestu a brzo se objeví zajímavý materiál. To bylo před pár měsíci, zatím nic, jak je obvyklé. Na druhou stranu je pravda, že je to jediný pivní web s vlastním shopem. Ale to není na dlouho...

Další pivně pomlčkový Svět piva, tentokrát s .com na konci je provařená pivnice U Šůvinky, kdysi, vlastně ještě nedávno známá jako restaurace U Radnice. Tu najdete na Žižkově v Praze. Proč si toto místo zvolilo podobnou doménu, je mi dodnes záhadou.

Jedna z nejstarších světu pivních částí pivního serveru je ta, kterou najdete na webu Přátelé piva Sdružení přátel piva. Poslední počin na poli domén Svět piva je pak časopis Svět piva, který byl vlastně první. V tištěné formě vychází již drahnou dobu jako dvouměsíčník pro sběratele etiket.

Posledním Světem piva je počin z reálného světa, na který mě upozornili čtenáři. Jedná se o prodejnu piva na místě, kde byste asi pivo jinak těžko hledali. Sice se jedná o známé místo, obec Lety je spíš nechvalně proslulá svým prasečákem, který částečně zasahuje na území bývalého koncentračního tábora.

Lety Svět piva
Lety Svět piva

Ale zpátky k pivu. Právě v této malé obci, kudy vede spojující silnice Tábor a hlavní komunikace Praha-Strakonice, je velký statek, kde najdete opravdový Svět piva. Prodejnu pivních speciálů. Velké cedule se nedají přehlédnout, hlásají piva, která nemohou nechat pivního fajnšmekra klidným. Porter, primátorské speciály, medvídkovský pivní superspeciál...prostě Svět piva se vším všudy:).

Na zazvonění vám přijde otevřít žena se svým čtvrtým potomkem zahaleným ve svetru(zrovna dost foukalo), nabídne vám speciály, hezky se na vás usmívá a povídá si s vámi o pivních speciálech. Docela neuvěřitelný obrázek na místě, kde by člověk pivní počin rozhodně nečekal.

Setkání bylo rychlé, pospíchali jsme zpátky ku Praze. Ale jedno vím jistě. Sem se určitě někdy vrátím. A provozovatelům této prodejny pivních speciálů držím palce. Jen více takových míst...

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 18 komentářů, poslední komentář: 05.12.2009 13:40 Komentovat
obcas tam jezdim Xaint05.12.2009 13:40
Jakozto milinsky obcan a obcasny domovarce tam samozrejme nemuzu chybet. Pani je velmi prijemna,...
Re: Re: svět piva Siki03.11.2009 17:09
Podíval jsem se na fotku, co jsi dal na Beerborce, to mi stačí...A proč ty nám lžeš, co se...
Re: svět piva Michal Kokoš03.11.2009 16:18
Vážení všichni myslím že Vaše starosti se rovnají konci světa. Zítra večer se...
Re: Re: ? Siki03.11.2009 13:57
Máte smůlu, ale vaše dementní čeština vás vždy prozradí:-) Kam na ty jména chodíte:-)
Re: Re: ? mlečný bar03.11.2009 11:28
U Sunara
Re: ? mléčný bar03.11.2009 11:28
Slyšel jsem, že z o¨pivnice bude mléčný bar
Re: ? Michal Kokoš03.11.2009 00:44
Oficiální vyjádření jsme zaslali panu Kočkovi a hned se naší společnosti nelíbí o...
Re: Re: svět piva Honza Kočka02.11.2009 20:08
Jene prosim Vas, osvetlete nam prerod hospody U Radnice do Suvinky ke Gunarovi. Lateril...
Vyhledávání