úvod
homepage

Druhý břeh: Bar, Pub a Panelstory vytisknout článek

Přidáno: 30. května 2003  •  Autor: Magazín In
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,35 hodnotících Hodnotících: 11 počet zobrazení Zobrazeno: 4085x

Kus Dublinu mezi socialistickými paneláky, to je hospoda jménem Druhý Břeh na kraji sídliště Praha – Barrandov. Na takovém místě neobvyklé restaurační zařízení má svůj drsný půvab i kvalitu.

Tradičně dobrý Guinness tu stojí 39 korun, což je pomalu polovina co v některých „irských“ hospodách na Starém Městě. I klientela se liší – místo turistů či yuppies najdete na druhém břehu spíš průměrné české voliče, rozebírající sousedské trable nebo odpolední Velkou cenu Formule 1. Jistě, Barrandovští tu víc než Guinnessem prolévají hrdlo Prazdrojem, Budvarem nebo konzumní desítkou Gambrinusem. Sestava na čepu je opravdu silná!

Lokálu vymalovaném řekněme na starorůžovo vévodí nápis „Wines Beer Spirits“ a nabídka kořalek je dle nápojového lístku skutečně solidní. I z jídelníčku se dá vybrat – viz osvědčené „fish α chips“ (jsme přece v „bar α pubu“), příjemně překvapivší porcí masa i přesně trefeným těstíčkem, kterým je ryba obalená. (To si dokonce v ničem nezadalo s pověstným řízkem v těstíčku od Zlatého Tygra, což je delikatesa prvního řádu.) Potěšil i uleželý mrkvo-koprový salát, vhodný též po opici.

Na zápraží hospody je malá „zahrádka“ bez obsluhy, ta zavírá o hodinu dřív než lokál. Asi proto, aby se hovor nerozléhal po náměstí, které tu vytvořil shluk vysokých domovních bloků. Což je zároveň jediná vyhlídka, která se z Druhého Břehu otevírá.

Jan Lipold, autor je zástupce šéfredaktora HN

Hodnocení HN: *** (max. *****)

Bar α Pub Druhý Břeh, V Remízku 1032, Praha 5 – Barrandov. Otevřeno denně 12 – 22 hod.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání