úvod
homepage

VZKAZ PREZIDENTA ČESKÉHO SVAZU MALÝCH NEZÁVISLÝCH PIVOVARŮ OBČANŮM ČR vytisknout článek

Přidáno: 29. září 2009  •  Autor: Josef Vacl
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 5491x

Pivovarníci vzkazují národu - hazard a cigarety poráží pivovarský průmysl.

Lobbing zapůsobil na poslance,své zájmy obhájila sázkařská a tabáková lobby, kvůli kterým, jak uvádí Hospodářské noviny, přišel stát na daních o sedm miliard. Svým postupem se poslanci rozhodli likvidovat české pivo, které je jednou z největších turistických atrakci. To je výsledek práce poslanecké sněmovny.

Více informací o této problematice můžete získat z odkazu:

http://domaci.ihned.cz/c1-38460230-uspech-sazkarske-a-tabakove-lobby-stat-prisel-o-sedm-miliard

S pozdravem

Ing. Jiří Fusek

prezident Českého svazu malých nezávislých pivovarů
prezident Evropského svazu nezávislých pivovarů

DOPIS K RUKÁM PŘEDSEDY SENÁTU ČR PŘEMYSLA SOBOTKY ---- NA VĚDOMÍ SE DÁVÁ SENÁTORŮM


Vážený pane předsedo,

i když s plnou odpovědností vysvětlujeme a argumentujeme, že navrhovaná novela spotřební daně znamená pro české pivovarnictví jeho postupnou likvidaci, nikdo tuto skutečnost nebere na vědomí. V současné době, kdy jsme pro stát druhý nejvýznamnější turistický fenomén této země, nejznámější nápoj s velkou tradicí a známostí po celém světě, vláda vyvíjí snahu na nás položit další obrovské břemeno, zvýšení spotřební daně o 42% a DPH o 1 %. Přitom současná legislativa a soudní vymáhání nám v pivovarnictví blokuje a zpět nevrací ročně miliony korun na daních, které nikdy asi neuvidíme. Díky zákonům a jejich neprovázanosti, bez šance se odvolat, úvěrujeme stát, velkoobchody a podvodníky.

Nedaří se nám prosadit žádné návrhy. Nové daňové zátěže při nepochopení základního problému způsobí zejména u malých a středních pivovarů finanční kolaps, nedostatek zdrojů pro provoz i splácení daní.

Musím se ptát: Proč ochraňujeme víno, zejména to zahraniční? Vždyť toto opatření otevře černý trh a dovoz nekvalitních piv a alkoholického smetí z celého světa bez možnosti konkurence našich tradičních výrobců. Má někdo zájem nás zlikvidovat nebo znárodnit? Kdo za nás zaplatí úvěry, závazky, rozpracované investice?

Vážený pane předsedo, v předchozích dopisech jsme vysvětlovali vše a nyní Vás a senátory žádáme o pozastavení zákona, který likviduje národní tradice a chloubu českého průmyslu. Pokud se nás nikdo nezastane budeme se muset obrátit na ústavní soud s žádostí o pomoc, protože žádný zákonodárce nemá právo likvidovat jedno průmyslové odvětví a svou exportní základnu jen proto, že pro neplodné hádky v parlamentu není prostor na rozumnou analýzu.


Ing. Jiří Fusek

prezident Českého svazu malých nezávislých pivovarů
prezident Evropského svazu nezávislých pivovarů

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání