úvod
homepage

Speciální pivo BUD Premier Select získalo v soutěži Znojemský hrozen druhou cenu vytisknout článek

Přidáno: 24. září 2009  •  Autor: tisková zpráva
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4984x

16.9. odpoledne byly ve Znojmě vyhlášeny výsledky soutěže speciálních a neobvyklých piv „Znojemský hrozen 2009“. Speciální pivo BUD Premier Select, které vyrábí Budějovický Budvar, získalo v kategorii světlých speciálních piv druhou cenu. BUD Premier Sele

Speciální pivo BUD Premier Select, které vyrábí Budějovický Budvar, získalo v soutěži speciálních a neobvyklých piv „Znojemský hrozen 2009“ druhou cenu v kategorii světlých speciálních piv. BUD Premier Select je 16o pivo s obsahem alkoholu 7,6 %. Při jeho výrobě je hlavní důraz kladen na velmi dlouhé zrání (ležení) piva v ležáckých tancích, které u piva BUD Premier Select trvá 200 dnů a je několikanásobně delší, než u běžného ležáku. Dlouhé zrání ve spojení s použitím nejkvalitnějších surovin vede k mimořádně lahodné a vyvážené chuti piva BUD Premier Select. BUD Premier Select je výborným doplňkem slavnostního oběda nebo večeře. Na trh se dodává pouze v lahvích o objemu 0,33 litru.

 

„Speciální piva jsou chuťově velice rozmanitá a konkurence mezi nimi je velmi ostrá. Proto jsme velmi rádi, že náš zástupce získal od hodnotitelské komise druhou cenu,“ říká Petr Samec, PR manažer Budějovického Budvaru.

 

Soutěž speciálních a neobvyklých piv „Znojemský hrozen 2009“ se letos konala poprvé a byla součástí XI. ročníku Mezinárodního festivalu televizních a rozhlasových pořadů o gastronomii ve Znojmě. Odborným garantem soutěže byl Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. a organizátorem společnost PORT spol. s r.o. Piva hodnotily dvě nezávislé subkomise – panel expertů (12 členů) a panel osobností (8 členů). Celkem bylo ve třech kategoriích hodnoceno 26 značek piva.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 2 komentáře, poslední komentář: 25.09.2009 16:24 Komentovat
Vysledky Honza Kočka25.09.2009 16:24
Vysledky byly uvedeny v samostatnem clanku -...
PR ladin25.09.2009 07:11
Coz takhle pod ty stupidni PR zpravy jednotlivych pivovaru davat oficialni vysledky?...
Vyhledávání