úvod
homepage

Spolek: pivní oáza v centru města vytisknout článek

Přidáno: 16. května 2003  •  Autor: Magazín In
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,09 hodnotících Hodnotících: 11 počet zobrazení Zobrazeno: 4628x

Masivní stoly a lavice, stín mohutných stromů, čile kmitající personál a velmi slušná dvanáctka. Žíznivec by si v prvních horkých dnech nemohl přát více. Vlastně mohl - aby na něj na takové zahrádce vůbec zbylo místo.

Na velké zahradě hospody Spolek v centru Ostravy se často stane, že skupinka čítající více než dvě osoby má s místem problém. Milovníků piva tady sedává od oběda až dlouho do noci velmi mnoho.

Spolek před časem navázal na mnohaletou tradici hospody Na Společenstvu, která byla kultovní ostravskou pivnicí. Bývalo tady několik sálů a v parných dnech hospodský narážel každých deset minut. Tradičně nejvíce se tady vypilo piva právě na zahrádce, kde místo výčepu stával starý vagón. Po rekonstrukci začal podnik používat název Spolek.

V hospodě nabízejí Plzeňský Prazdroj, dvanáctku Radegast a Velkopopovického kozla. Většinou je pivo dobře ošetřené. Hlavně na zahrádce, kde je k dispozici výhradně Radegast, má pivo slušnou úroveň. Navíc ho tady podávají v nových masivních sklenicích. V době, kdy se začne šeřit, si tady můžete dát třeba ovarové kolínko, zelňačku s porcí šlehačky nebo dokonce tatarák.

Někdy před jedenáctou, kdy zahrádku zavírají, je lepší zmizet domů. Rozhodnutí dát si pivo ještě uvnitř, může být trochu nebezpečné. Mají tady totiž otevřeno nonstop.

Test je součástí projektu magazínu IN Hospodářských novin a Světa piva

Josef Albrecht

Hodnocení HN: **** (max. *****) Spolek
Nádražní ulice, Ostrava
Otevřeno non-stop

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání