úvod
homepage

Jubilejním 2009. návštěvníkem v Holbě se stal kněz David Hron vytisknout článek

Přidáno: 13. července 2009  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4929x

Přivítala ho finalistka soutěže MISS Zlatého moku.

Se skupinou vodáků přijel do pivovaru jubilejní letošní 2009-ý návštěvník, 27letý David Hron, kněz Československé církve husitské z Prahy. Přivítala ho finalistka MISS Zlatého moku Monika Kobzová, která je v soutěži tváří Holby Šerák a spolu s vedením pivovaru mu předala dárkový koš s ryzím pivem z hor.

Do pivovarského provozu se David Hron podíval poprvé a jeho obdiv si vysloužila nejen varna se svými originálními měděnými káděmi, ale také otevřená spilka.“ Tradiční výroba piva je skutečně náročná a v Holbě mě přesvědčili, že si s pivem skutečně vyhrají a na jeho chuti je to znát. Je to výborné pivo, které si přízeň konzumentů skutečně zaslouží,“ vyjádřil uznání David Hron, který pije pivo jen příležitostně, spíše na zahnání žízně při sportu. „ Teď máme zásobu piva pro celou partu, na vodě se bude hodit. Chystáme se sjet Moravu, uvidíme jaké budou podmínky,“dodává David a zmiňuje silné povodně, které postihly Moravu.

Odborné exkurze v Holbě pořádají prakticky od vzniku pivovaru před 135 lety, zatímco tradici jubilejního exkurzanta zavedli v roce 2005. O prohlídku pivovaru je velký zájem, jako jeden z posledních totiž nabízí reálnou návštěvu jednotlivých provozů na rozdíl od jiných výrobců, kde je možné sledovat pouze záznamy videokamer. Holba je zajímavá nejen tradičním způsobem výroby piva, ale i unikátní polohou a malebným areálem, proto ji ročně na 5000 tisíc lidí.

2009-ý návštěvník Holby David Hron
2009-ý návštěvník Holby David Hron

Okruh pivovarem trvá necelou hodinu. Začíná se prohlídkou areálu, poté za dodržení přísných hygienických opatření následuje varna a spilka, laboratoř a končí v ležáckých sklepích.

Většinou následuje oblíbená degustace, při níž mají zájemci možnost ochutnat všechny druhy ryzího piva z hor a dovědí se o složení piva obecně, jeho chuti, co ji ovlivňuje i to, jak dobré pivo poznat. Hosté mohou v klidu posedět u pivovarských rybníků a pozorovat chráněné ledňáčky i ostatní obyvatele rybníků, které jsou výsledkem dlouhodobého ekologického snažení pivovaru.

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání