úvod
homepage

Česká obchodní inspekce nenašla v restauracích Budějovického Budvaru žádné závady vytisknout článek

Přidáno: 3. července 2009  •  Autor: tisková zpráva
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4046x

V minulém týdnu prověřily tři týmy kontrolorů České obchodní inspekce tři gastronomické provozovny Budějovického Budvaru. Komplexní kontroly hodnotily správnost účtování a míry nápojů, podávání alkoholu mladistvým, informování zákazníků o cenách, správnos

České Budějovice, 3. července 2009 – V minulém týdnu se ve třech restauracích, které přímo provozuje Budějovický Budvar, objevili téměř ve stejný čas pracovníci České obchodní inspekce (dále jen ČOI). Zkontrolovali Masné Krámy, pivnici Budvarka a pivnici Budvar v areálu pivovaru. Kontroly byly relativně obsáhlé. Týkaly se nejen dodržování míry nápojů   a správnosti účtování cen, ale například i prověření povinného označení provozoven, informace o cenách nabízeného sortimentu v jídelních a nápojových lístcích, nalévání alkoholu nezletilým nebo stavu provozní a osobní hygieny v jednotlivých restauracích. Inspektoři nenašli žádnou závadu nebo přestupek proti předpisům.

 

„Protože ČOI pracuje naprosto profesionálně, podle jednoznačných a přesných metodik a pro kontrolu objemu nápojů používá úředně cejchovaná měřidla, mají pro nás závěry této kontroly velkou váhu. Při kontrole ČOI odpadá diskuse o tom, co je     a co není tzv. „podmírák“, případně zda se personál chová podle předpisů či nikoliv,“ říká Antonín Janský, vedoucí oddělení Gastro z Budějovického Budvaru.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání