úvod
homepage

Májové setkání vytisknout článek

Přidáno: 1. června 2009  •  Autor: Martin Povýšil
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 3039x

Je všeobecně známo, že měsíc květen přeje vztahům a protože i my, členové Svazu pivních turistů, jsme jenom lidé, máj musel zákonitě zasáhnout i nás.

Vzhledem k tomu, že zaměření SPT je ryze pivní, náš májový vztah se orientoval ryze pivním směrem. Nebudu vás déle napínat – jednoho krásného květnového odpoledne dorazil na návštěvu do Jihlavy První dámský pivní klub.

Setkání s dámami, jejichž koníček je tak shodný s tím naším, bylo osudové. Setkali jsme se na nádvoří jihlavského pivovaru, kde nás přivítal náš kolega a člen SPT Jack. Po vzájemném seznámení naše pracovně-pivní setkání pokračovalo prohlídkou pivovaru, která nemohla začít jinde, než ve varně. Zde u kotle plného nadějně vonícího moku zahájil Jack exkurzi vyprávěním o historii jihlavského pivovarnictví a a mohu-li posoudit, zřejmě vzhledem k přítomnosti něžného pohlaví, měla jeho prezentace lehce nadstandartní průběh. Vyprávění se zdálo poutavější, prohlídka technologií zajímavější, my všichni tak nějak úsměvavější…

PDPK na návštěvě u Ježka
PDPK na návštěvě u Ježka


A konečně jsme se dočkali návštěvy sklepení, kde nás čekala ochutnávka nefiltrovaných lahůdek. Zde by roztálo to nejzarputilejší srdce, tedy i náš vztah v těchto prostorách začal nabývat nových rozměrů. Členové obou pivních klubů vyhodnocovali kvalitu nápoje a dělili se o vzájemně o své dojmy. Exkurze pak pokračovala prohlídkou technického zázemí a blížila se ke svému vyvrcholení v pivovarské restauraci. Zde jsme mohli posedět za účasti dalších „pivovarských“ a pokračovat v našich rozhovorech. Podělili jsme se o své zkušenosti a pivní zážitky, popovídali o společných známých a popili ještě něco málo piva. Naše nové kamarádky jsme pozvali na výroční X. pivní konferenci, nastínili jim plány na letošní Expedici po bílých místech pivozemě a na oplátku slíbili návštěvu některého z pražských podniků. Bohužel nikdo z nás neumí poručit času, takže muselo dojít i na loučení. Bylo krátké, tklivé, leč s příslibem dalších setkání.

PDPK a SPT Jihlava
PDPK a SPT Jihlava


Prožili jsme kouzelné májové odpoledne ve společnosti dam, jejichž přístup k našemu národnímu nápoji by mohl být příkladem nejednomu muži.
Kdyby nás tak viděl Mácha…

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 2 komentáře, poslední komentář: 08.06.2009 07:05 Komentovat
? Martin Povýšil08.06.2009 07:05
A že jsi neřekl...?
a že jste neřekli :-) Dwarf03.06.2009 21:48
zúčastnil bych se jako nezávislý pozorovatel... :-)
Vyhledávání