úvod
homepage

Ochutnejte Leffe, belgické klášterní pivo II. vytisknout článek

Přidáno: 6. května 2003  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,7 hodnotících Hodnotících: 10 počet zobrazení Zobrazeno: 6704x

Leffe není jen pivo výborné chuti, ale hodí se i pro přípravu chutných pokrmů. Jeden takový si vám dnes dovolíme nabídnout.

Jak si Leffe nejlépe vychutnat

Silná, staletími prověřená chuť piva Leffe je bezpochyby dobrou volbou pro zvláštní příležitosti. Podávané pivo Leffe by mělo dosahovat teploty 5°C. Byla pro něj vyvinuta originální sklenice ve tvaru kalichu, která uchovává jeho výjimečné aroma a krémovou pěnu co nejdéle. Sklenice s originálním designem představuje dobový prvek belgické pivní tradice a je nerozlučně spjata s minulostí piva Leffe.

Zveme vás ke stolu

Pivo se také stává oblíbenou surovinou při přípravě pokrmů. V teplých jídlech tvoří hořkokyselý základ chuti. Co se studených jídel týče, nejeden kuchař již zjistil, že troška piva v zálivce dokáže učiněné zázraky. Pivo Leffe se výtečně hodí k nejrůznějším pokrmům a dokáže naprosto dokonale převzít roli vína, dokonce víno i překonat. Máme pro vás jeden originální tip na pokrm, ke kterému nesmí chybět sklenice vychlazeného piva Leffe Blond:

Salát Liégeoise

Nakrájejte 1 kg slaniny na plátky o šířce 0,5 cm. Osmažte je do křupava (tuk nevylévejte, bude se hodit na chleba!). Poté do pánve přidejte 10 cl vinného octa. Uvařte 800 g brambor a nakrájejte je na plátky. Chvíli povařte 1 kg zelených fazolek. Pozor na to, aby zůstaly křupavé! Smočte je ve studené vodě, aby si zachovaly jasně zelenou barvu. Dejte brambory a fazole do salátové mísy a přidejte nakrájenou cibulku, trochu petržele a slaninu. Na závěr zalijte salát vlažnou zálivkou z octa, vytvořenou na pánvi, dochucenou trochou sójové omáčky. Dobře promíchejte a podávejte vlažné.

Kam na Leffe zajít …

Nejlepší je zajít si na Leffe do originálního pivního baru Café Leffe. Tento řetězec barů najdete nejen v Belgii, ale také ve Francii. Zajímavostí je, že první bar tohoto typu byl otevřen nikoliv v Belgii, ale ve Francii, kde si pivo Leffe velice oblíbili. Jeden bar Café Leffe najdete také v Itálii a jeden v Lucembursku. Asi ne všichni máte možnost zajet si do baru Café Leffe, ale nezoufejte! Společnost Interbrew, která je majoritním vlastníkem společnosti Pražské pivovary, a.s., dováží svá piva i na náš trh. V Čechách tak můžete zajít na pivo Leffe Blond a jeho tmavou variantu Leffe Brown. Stačí se vydat do značkových restaurací společnosti Pražské pivovary. Belgická piva a gastronomické speciality si vychutnáte přímo v originální belgické restauraci Les Moules z řetězce Belgian Beer Café, kterou najdete v Pařížské ulici v Praze. Pivo Leffe vám přinesou i v restauraci Potrefená husa, kterou najdete již v pěti městech České republiky.

Nezbývá než popřát …na zdraví a dobrou chuť!

Více informací o restauracích na www.prazskepivovary.cz

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání