úvod
homepage

Netradiční pozvání na pivo vytisknout článek

Přidáno: 19. května 2009  •  Autor: Roman Holoubek
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 7097x

Mým zvoucím a zároveň hostitelem byl Radek Paták ze Bzence. Abych byl přesnější – milý člověk zpod Kněží hory.

V době, kdy jsem byl pozván, ještě vládla paní zima, která jen pomalu pouštěla jaro k moci. Pozvánka, kterou jsem obdržel, mne natolik nalákala, že jsem nemohl jinak a jedno páteční odpoledne jsem se vypravil vlakem směr Bzenec. Nevím, zda je to pro Radka běžné, ale vše bylo výborně připravené. Cítil jsem se po celý svůj pobyt jako v bavlnce. Neznám moc Bzenečáků, ale těch několik, co jsem poznal, mě přesvědčilo, že jde o milý kraj s milými a pohostinnými lidmi.

Už na nádraží na mne čekalo připravené auto. U Radka pohoštění, nocleh. Druhý den ráno mi Radkova paní připravila snídani a odvezla zpět k vlaku. Co víc si přát? No přeci, aby nechybělo dobré pivo a správná společnost v páteční podvečer. Společnost se povedla, mimo Radka, nemohl chybět technický ředitel pan Míra Kovář. Přijel i exsládek a moudrý člověk, jedna z osobností našeho pivovarnictví Pepa Brauner s přítelkyní. A také další milí lidé. Povídat si bylo o čem a povídalo se dlouho. Nabral jsem mnoho střípků ze znalostí Pepy Braunera, který sládkoval Jarošově i v Uherském Brodě.

O čem jsme to ještě nemluvili? Ano, o pivu. Jaké bylo to pivo a jak zněla ona pozvánka?

Po zvednutí telefonu se ozval hlas s typickým dialektem. „Udělál jsem nové pivo, tož to musíš dojét. Takéto pivo jsi eště nepil. Je tmavé, ale vyrobil jsem ho úplně jináč, než je zvykem. Když to viděl Pepa Brauner, tak jenom kroutil očima a říkal, že nevěří, že z teho může být něco kloudného, ale já jsem si jist, že Tobě to bude chutit.“ Nedojeli byste po takové pozvánce? Já ano. A dobře jsem udělal. Radek mi prozradil, jak dosáhl výsledku. Nevěřil jsem vlastním uším. Ale výsledek byl výborný, co výborný – skvělý. Šlo o tmavé, či spíše polotmavé pivo s rubínovým odstínem, plného těla a v chuti se odrážely mimo sladové i chmelové a pražené tóny s doprovodem kvasničné chlebnatosti a středně hořkým chmelovým dozníváním. Slíbil jsem, že know-how neprozradím. Co však prozradím je, že dne 27.6.2009 se konají další slavnosti piva pod Kněží horou. Všechny přátele chutného, poctivého a fortelného piva, které je děláno s láskou a chutí si zde dovolím pozvat. Více na : http://www.knezihora.com/.

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 3 komentáře, poslední komentář: 20.05.2009 23:50 Komentovat
Re: vir - na strance v odkazu Honza Kočka20.05.2009 23:50
Zkousel jsem to pres McAfee Site Advisor a chybu tam nenasel, pustil to bez problemu...
Re: vir - na strance v odkazu Njorloj20.05.2009 16:26
to obcas antiviraky delaji, dle meho by tam nic byt nemelo, je tam v hlavicce nasmerovany script...
vir - na strance v odkazu Mira20.05.2009 02:38
Ahoj, drobna pripominka, kdyz jsem kliknul na odkaz tak mi AVAST zahlasil ze je na strankach...
Vyhledávání