úvod
homepage

Jsem pivař. A nestydím se za to. vytisknout článek

Přidáno: 11. února 2009  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1 hodnotících Hodnotících: 1 počet zobrazení Zobrazeno: 83487x

Je to tak. Pivař má u nás stále image upoceného tatíka s břichem, v každé ruce plastový kelímek s nějakou tou pivní „ dobrotou“ za pětikačku, který vede řeči o fotbale.

Ne, nečekejte nějaké rozumování o pivní kultuře u nás, o nazírání či spíše přezírání většiny národa pivovarské části populace. Dnes mi jde o něco jiného.

Při brouzdání po netu jsem našel jednu malou vychytávku, o kterou bych se chtěl podělit s vámi, čtenáři serveru Svět piva. Předpokládám, že pivní server čtou lidé, kteří mají o pivo zájem a kteří se, řekněme to opisně, za to nestydí.

Navíc se dá předpokládat, že většina, nebo možná všichni z vás, používáte email. Ať už služební, nebo freewarovou verzi, jako je Centrum, Seznam nebo Gmail.

A když to dáme dohromady, vychází z toho možnost si založit bezplatný email na doméně pivař.cz. Funkčností je to Gmail od Googlu, který možná z vás někdo zná. Kdo ne, může si ZDE přečíst, jakou funkcionalitu vám daná služba nabízí.
Zde si dovolím uvést jen malý výčet:

Méně spamu

Nedostávejte nevyžádané zprávy díky inovativním technologiím společnosti Google.
Mobilní přístup

Chcete si číst Gmail na svém mobilním telefonu?

Ve webovém prohlížeči v telefonu přejdete na adresu http://gmail.com/app.
Spousta prostoru

Více než 7294.087810 MB volného místa (které stále narůstá), takže už nikdy nebudete muset žádnou zprávu mazat...

Gmail Pivař
Gmail Pivař


A jak to celé bude fungovat? Pokud někdo máte zájem o bezplatný email s doménou pivař.cz(třeba Jirka_je@pivar.cz), napište si email na jsem@pivar.cz. Uveďte prosím formu, v jakém email chcete mít. Samozřejmě se vylučuje používání vulgárních slov, rasistických hesel, sexistických poznámek a dalších nevhodných kombinací.

Předem upozorňuji, že i když třeba nemáte v lásce produkty velkých pivovarů, přímé slovní útoky nelze použít. Jsou tu totiž mezi námi i tací, kterým daná piva mohou(a dle výsledků prodejnosti rozhodně i jsou) vyhovovat. Není třeba přece nikoho urážet.

Vámi vybraný email vám založím, přednastavím heslo, které si samozřejmě můžete po přihlášení se do dané služby změnit. Na serveru Svět piva pak najdete ikonu, která vás po prokliknutí přivede na přihlášení se do svého emailu. Vzhledem k tomu, že daná služba je zdarma, není možné implementovat přihlašovací okno rovnou na web Svět piva(dle webu Google je to z bezpečnostních důvodů). Proto jen ta ikonka a přihlášení na webu Google.

PS: Doména Pivar.cz byla určena pro stejnojmenný časopis, který jak víte, se dočkal vydání jen dvou čísel. V současné době však probíhají několik měsíců jednání, která když budou úspěšná, vám přinesou časopis nový, který by měl šanci na delší trvání.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání