Návštěvnické centrum Budějovického Budvaru je připraveno na hlavní sezónu
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 2176x
Návštěvnické centrum Budějovického Budvaru se dlouhodobě věnuje rozvoji komplexní nabídky turistických služeb.
Mezi ně patří především prohlídky výrobních prostor pivovaru a multimediální expozice „Příběh budějovického piva“. Velmi atraktivní součástí prohlídky pro návštěvníky starší 18 let je ochutnávka nepasterovaného a nefiltrovaného piva přímo v ležáckém sklepě. Kromě češtiny si zákazníci mohou objednat výklad i v dalších šesti světových jazycích. O spokojenost návštěvníků se stará tým 12 průvodců a 4 pracovnic v recepci Návštěvnického centra.
Výrobní prostory pivovaru si v loňském roce prohlédlo 43 262 osob. Počet turistů je srovnatelný například s návštěvností zámku Třeboň či hradu Zvíkov. Budějovický Budvar tak právem patří mezi nejatraktivnější turistické cíle v Jihočeském kraji. Přes 70 % návštěvníků tvořili loni cizinci. Nejvíce hostů přijelo z německy hovořících zemí (42 %), následovali je Češi (28 %), turisté hovořící anglicky (19 %) a lidé z frankofonních zemí (9 %). Zájem o prohlídky se dlouhodobě zvyšuje – v roce 2002 byl počet návštěvníků jen asi 21 000.
„Velice si vážíme zájmu návštěvníků o výrobu našeho piva. Proto nám záleží na tom, aby během prohlídky dostávali z odborného hlediska co nejpřesnější informace, podávané zároveň zajímavou a atraktivní formou. Texty prohlídkové trasy proto letos schvaloval také náš sládek – Ing. Adam Brož,“ říká Antonín Janský, vedoucí oddělení Gastro z Budějovického Budvaru. Na kvalitě a odbornosti průvodcovských služeb se v letošním roce jistě projeví i to, že tým průvodců rozšířil dlouholetý vedoucí oddělení řízení jakosti Budějovického Budvaru - Ing. Jan Krátký.
V loňském roce byl zájem také o prohlídky multimediální expozice „Příběh budějovického piva“, kterou navštívilo 3 776 lidí. Expozici, která srozumitelnou a zábavnou formou představuje historii vaření piva v Českých Budějovicích, otevřel pivovar u příležitosti 110. výročí svého založení v roce 2005.
Návštěvnické centrum zajišťuje i nabídku gastronomických služeb v pivnici Budvar přímo v areálu pivovaru nebo v pivnici Masné krámy, či ubytování v hotelu Malý pivovar.
Návštěvnické centrum je otevřeno každý den od 9 do 17 hodin. Prohlídky pivovaru je potřeba předem objednat telefonem nebo e-mailem. Každý pracovní den (v létě i o víkendech) ve 14 hodin se lidé mohou zúčastnit prohlídky i bez předchozí rezervace. Další podrobnosti o prohlídkách Budějovického Budvaru najdete na webové stránce http://www.budvar.cz
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 1 komentář, poslední komentář: 07.05.2009 13:22 | Komentovat |
Budvarské centrum stojí za návštěvu Matěj | 07.05.2009 13:22 |
---|---|
Kdo chce skutečně vidt zajímavou a moderní (!) expozici o pivě, nechť se při cestě přes... |