úvod
homepage

Pivní aktuality vytisknout článek

Přidáno: 28. dubna 2003  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1 hodnotících Hodnotících: 4 počet zobrazení Zobrazeno: 2994x

Dnes vám přinášíme další várku aktualit s pivní pěnou.



Dětenické pivo se již čepuje

Jak piší Hradecké noviny, součástí nově otevřeného zámeckého pivovaru a muzea pivovarnictví v Dětenicích na Jičínsku je středověká knajpa. Stejně jako zámek koupili i tento objekt manželé Ondráčkovi, nechali jej zrenovovat a obnovit tradiční výrobu zlatavého moku. Hosté se po prohlídce mohou usadit u dřevěných stolů na lavicích pokrytých kožešinami a čerpat ryze středověkou atmosféru. Šenkýřka vás obslouží dobovou břitkou mluvou, pečínky se jedí samozřejmě rukama, jenom kosti házet pod stůl je zakázáno. V klecích a ohrádce se usídlí zvířectvo, o almužnu bude žádat žebrák. V létě přijedou rytíři a kejklíři. Pivo je vařeno středověkou technologií podle původní receptury a v minulosti dávalo sílu nadlidské chuti na sex. (zdroj: Hradecké noviny)

V Praze se otevírá čtvrtá Potrefená husa

Společnost Pražské pivovary, a.s., otevírá další, v pořadí již čtvrtou restauraci Potrefená husa v Praze. Nová restaurace se nachází na prestižním místě na Starém městě, v těsném sousedství Pařížské ulice. Rohový dům v Bílkově ulici, v němž je čtvrtá Potrefená husa umístěna, je vzácnou ukázkou kubistické architektury.

Síť restaurací Potrefená husa se tak v Praze rozrůstá na čtyři restaurace, v celé České republice jejich počet stoupl na osm. Dům v Bílkově ulici, ve kterém se nová Potrefená husa nachází, je součástí bloku učitelských domů, vystavěných v kubistickém stylu, a je dílem architekta Novotného.

Minipivovar U Vozků skončil

Liberečtí štamgasti zaplakali. Oblíbenou Vozkovu dvanáctku si v nejbližší době už nedají. První minipivovar na Liberecku totiž v zimě uvařil svou poslední várku světlého a tmavého ležáku.František Vozka, ředitel Hotelu U Jezírka, v jehož areálu se pivovar nachází, odmítl svůj krok jakkoli komentovat. "Nebudu se k tomu vyjadřovat," uvedl. "Nevylučuji však, že pivo opět vařit začneme," vzkázal. S jeho tvrzením však příliš nekoresponduje informace, která koluje mezi Liberečany, která říká, že kompletní vybavení pivovárku bylo prodáno do jedné z pobaltských republik.

V Černé Hoře vaří méně piva, zato obsazují trh limonádami

Jak píše Právo, pivovar Černá Hora na Blanensku prodal za první tři měsíce letošního roku téměř 27 600 hl piva, což je o téměř 4 % méně než loni. Naopak odbyt limonád vzrostl skoro o desetinu na 3 500 hl. "Na domácím trhu s pivem stále převládá konkurenční bitva, zatímco u limonád jsou volné tržní segmenty," řekl na tiskové konferenci ředitel Ivo Štorek. Pivovar začal posilovat výrobu limonád již v minulých letech na základě požadavků konzumentů. Nealkoholické nápoje navíc firmě umožňují využívat inovace při daleko pestřejším sortimentu. Tržby na konci března překročily 30 miliónů korun a zůstaly tak na loňské úrovni. Čistý zisk však pětkrát vzrostl na 2,5 miliónu Kč.

Letní road show STAROPRAMEN CHLAPARK

Nová regionální road show STAROPRAMEN CHLAPARK zavítá od 23. května do 20. září celkem do osmi měst České republiky. V každém z nich tak o jednotlivých víkendech vznikne STAROPRAMEN CHLAPARK - místo plné zábavy, sportu, muziky, soutěží a výborného piva.

STAROPRAMEN CHLAPARK navazuje na tradici Pivních výcvikových táborů, které společnost Pražské pivovary pořádala v letech 2001 a 2002. Hlavní myšlenkou letní regionální road show STAROPRAMEN CHLAPARK je vytvořit v jednotlivých městech místo, kam se o víkendu přijdou bavit nejen chlapi - místo plné zábavy, sportu, muziky, soutěží a výborného piva. Akce bude probíhat vždy v pátek od 16:00 do 01:00 hodin a v sobotu od 13:00 do 01:00 hodin. Vstup na akci je zdarma.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 1 komentář, poslední komentář: 29.04.2003 23:33 Komentovat
U Vozků Květák - Pivovar Kostelec29.04.2003 23:33
Také nám byla nabízena technologie od Vozků, tak nepředpokládám, že se zamýšlí s...
Vyhledávání