úvod
homepage

Otazníky nad Masnými krámy vytisknout článek

Přidáno: 23. dubna 2003  •  Autor: Josef Albrecht
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,67 hodnotících Hodnotících: 6 počet zobrazení Zobrazeno: 3200x

České Budějovice jsou pro většinu milovníků piva pojmem kvůli pivu Budvar. Ale také díky hospodě Masné krámy, která je desítky let kultovní pivnicí známého pivovaru. Letos však zůstane zavřená. Dokonce není zcela jisté, zda z pípy poteče Budvar. O pivnic

Majitelé se totiž nedokázali dohodnout, jak bude probíhat rekonstrukce, na které se loni na podzim shodli. Budvar chtěl přitom tento podnik otevřít příští týden. „Nyní je jisté, že kvůli postoji jednoho ze spoluvlastníků nebude restaurace v provozu ani v létě. Budvar chce do opravy Masných krámů, které uzavřel hygienik, investovat 15 milionů korun,“ napsala o situaci v Českých Budějovicích agentura ČTK.

Budvar, který nyní vlastní podíl 26,5 procenta, se již s dalšími deseti spolumajiteli, kteří vlastní dohromady 55,5 procenta, dohodl na podmínkách patnáctiletého pronájmu jednotlivých pozemků v objektu Masných krámů. "Finalizujeme dohodu o výměně pozemků, aby Budvaru patřily pozemky, na kterých vybuduje zázemí pivnice s kuchyní. Pivovar jako národní podnik totiž nemůže investovat do majetku, který mu nepatří. Bohužel s jedním spoluvlastníkem jsme se zatím nedohodli," řekl pro Českou tiskovou kancelář finanční manažer Budějovického Budvaru Petr Jánský.

Projekt odmítá jeden ze spoluvlastníků pivnice, restituent Josef Dušek, jemuž patří 18 procent podniku. Ten podle dnešního vydání Hospodářských novin kritizuje českobudějovickou radnici za to, že mu upřela předkupní právo na městský podíl hospody.

Z některých pramenů dokonce vyplývá, že o pivnici usilují i jiné pivovary než Budvar. Josef Dušek v dnešním vydání HN připouští, že někteří zástupci majitelů jednají s Pražskými pivovary. „Zvažujeme možnost, aby se naše pivo točilo v pivnici Masné krámy v Budějovicích,“ citují HN člena vedení Pražských pivovarů, který ale nechtěl zveřejnit své jméno. Ředitel Budějovického Budvaru Jiří Boček ale o této variantě neví a takovou možnost odmítá. „Jsme reálnými vlastníky a zájemce by s námi musel jednat,“ uvedl pro HN.

Zatím je zřejmě jisté jediné: v letní sezoně si pivaři v Masných krámech na své nepřijdou.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání