úvod
homepage

U Reinerů: po přestavbě, v záběhu vytisknout článek

Přidáno: 22. dubna 2003  •  Autor: Magazín In
průměrné hodnocení Hodnocení: 3,29 hodnotících Hodnotících: 7 počet zobrazení Zobrazeno: 3840x

Tradiční písecká restaurace U Reinerů, k jejíž pověsti přispěli básník Adolf Heyduk, česká kuchyně a plzeňské pivo, otevřela po několikaměsíční rekonstrukci v pátek 4. dubna. Charakter hospody zůstal stejný a navenek se toho až tolik nezměnilo.

Oprava se totiž týkala větrání, vodovodu a dalších rour. Novinkou je rozdělení interiéru do "boxů". Ze stolů zmizely ubrusy. Na židlích se skví logo Prazdroje - ostatně, kdo navštívil více nově zařízených plzeňských pivnic, tomu se nábytek může zdát povědomý.

Za dveřmi je pořád krásné velké akvárium. (Něco pro děti.)

Snad je to tím, že hospoda se těsně po výluce ještě naplno nerozběhla, ale menu bylo tentokrát trochu zklamáním. Také proto, že ze sestavy hotových jídel nezbylo v půl čtvrté ani písmenko - celou první stránku anuloval surový škrt propiskou. (Aspoň teoreticky je třeba pochválit láci do 50 korun, čočka s vejci za 29.) Výborná byla brambora se špekem coby předkrm, což se nedá říci o vařených bramborách jakožto příloze k řízku. Ten nebyl příliš šťavnatý, hodilo by se k němu spíše slovo "vyprážaný", než "smažený". Na závěr ale potěšila zmrzlina s jahodami a velkým kopcem šlehačky.

Doufejme, že bude ještě lépe. Prazdroj na čepu bujně pěnil, ve sklenici ale obstál. Pořád je dost důvodů sem zajít.

Jan Lipold, autor je zástupce šéfredaktora HN

Hodnocení HN: *** (max. *****)

U Reinerů, Palackého sady, Písek.

Otevřeno denně 9.30 - 24 hod.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání