úvod
homepage

V Praze se otevírá čtvrtá Potrefená husa vytisknout článek

Přidáno: 17. dubna 2003  •  Autor: Michaela Trýznová
průměrné hodnocení Hodnocení: 1 hodnotících Hodnotících: 7 počet zobrazení Zobrazeno: 4236x

Společnost Pražské pivovary, a.s., otevírá další, v pořadí již čtvrtou
restauraci Potrefená husa v Praze.

Nová restaurace se nachází na prestižním
místě na Starém městě, v těsném sousedství Pařížské ulice.

Rohový dům v Bílkově ulici, v němž je čtvrtá Potrefená husa umístěna, je vzácnou ukázkou kubistické architektury.

Síť restaurací Potrefená husa se tak v Praze rozrůstá na čtyři restaurace, v celé České republice jejich počet stoupl na osm. Dům v Bílkově ulici, ve kterém se nová Potrefená husa nachází, je součástí bloku učitelských domů, vystavěných v kubistickém stylu, a je dílem architekta Novotného.

Již v původním architektonickém projektu byl interiér sníženého přízemí navržen jako restaurace a v polovině 20. století k tomuto účelu také sloužil. Později byla restaurace zrušena, prostor byl rozdělen příčkami a využit pro kanceláře. Původní kubistické pojetí interiéru tak zcela zmizelo.


"Při výstavbě nové restaurace Potrefená husa bylo naším záměrem obnovit originální prvky. Z tohoto důvodu bylo nezbytné modifikovat několik klíčových výtvarných prvků konceptu Potrefené husy - např. prostor za barem zde nemůže mít klasickou "husí" klenbu," říká Ivan Šlechta, ředitel oddělení gastronomie Pražských pivovarů. Výrazným výtvarným motivem interiéru jsou betonové trámky stropu, vycházející z kubistické podoby celého domu.

I v této Potrefené huse zahrnuje nabídka točených piv značku Staropramen - ležák, světlý, černý, Granát, dále pivní speciály Velvet a Kelt. Z belgických značek je na čepu Stella Artois a Hoegaarden White.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání