úvod
homepage

Pivní aktuality vytisknout článek

Přidáno: 16. dubna 2003  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,4 hodnotících Hodnotících: 5 počet zobrazení Zobrazeno: 3452x

S blížícím se létem přibývá i pivních akcí a informací od pípy. Proto jsme se rozhodli, že dnešním dnem počínaje vám budeme nabízet přehled toho nejdůležitejšího z aktualit s pivní pěnou.

Předání 300. Atega pro rozvoz Plzeňského Prazdroje

V pátek 4. dubna 2003 byl předán 300. Mercedes-Benz Atego, pro rozvoz Plzeňského Prazdroje. Tradiční prémiový výrobce piva se rozhodl svěřit distribuci lahodného moku prestižní značce Mercedes-Benz. Celkem 304 Mercedesů bude v České republice zajišťovat dopravu plzeňského piva. Konkrétně jde o modely Atego 815 L, Atego 1215 L a Atego 1518 L.

CZECH TOP 100

V pátém ročníku žebříčku 100 obdivovaných firem České republiky, který organizuje a vyhlašuje Sdružení CZECH TOP 100, se na stříbrné příčce umístila společnost Plzeňský Prazdroj, a.s. Vyhrál výrobce automobilů Škoda, bronz získal Budějovický Budvar.

Žebříček 100 obdivovaných firem sestavuje CZECH TOP 100 na základě hlasování manažerů významných společností, ekonomických a finančních analytiků, zástupců oborových sdružení, svazů a profesních asociací.

Rodinný pivovar Bernard obhájil prvenství z loňského roku v této prestižní soutěži a stal se pro rok 2003 nejobdivovanější firmou kraje Vysočina.


Louskáček 2002

Soutěž pořádá každým rokem Art Directors Club České republiky ve spolupráci s Asociací komunikačních agentur a Asociací producentů v audiovizi. Soutěží zde původní reklamní projekty určené a zveřejněné na českém trhu. Letos se konal již po jedenácté.

V letošním roce se pivní reklama, ať už v podobě televizní či jiné, rozhodně neztratila. Svědčí o tom umístění osmi reklam na short listu, z nichž nakonec si pět některou z cen i odneslo. Závěrečné vyhlášení a předání cen proběhlo v Národním Cirkuse Originál Berousek na Letenské páni.

Nejvýše dosáhla televizní reklama pivovaru Starobrno s pracovním názvem Hantec.


Žabeňský minipivovar končí

Minipivovar v Žabni na FrýdeckoMístecku končí a jeho majitelé, Lumír Kliš a René Pracuch, se dají na úplně jiný druh podnikání.

První pivo z vlastního pivovaru s kapacitou 250 litrů na jednu várku, který zřídili v rodinném domku, začali prodávat 1. dubna 2001. Od obce si pronajali hostinec U čápů a tam Žabeňský ležák čepovali. Bohužel obliba nošovického Radegastu zabránila většímu rozšíření prodeje jejich piva.

Obnova dobrušského pivovaru

Pivovarsko - sladařskou tradici, která byla před osmi lety přerušena v Dobrušce, hodlá znovu obnovit společnost Imex Premium s. r. o. se sídlem v Hlinsku. Po letech chátrání starého pivovaru v Dobrušce, který byl jako závod státního podniku Pivovary Hradec Králové v konkursu uzavřen, tento areál odkoupila česká pivovarnická společnost (mj. i majitel pivovaru Rychtář, Hlinsko v Čechách).

Dílem by měl být zrekonstruovaný objekt využíván již od podzimu 2003 k původnímu účelu, to znamená k výrobě sladu s postupným zprovozněním části klasické technologie pro výrobu piva. Pivovarský dvůr pak bude k dispozici k pořádání různých pivovarských společenských akcí, případně i staročeských jarmarků. S výrobou oblíbené tekutiny začnou pivovarští mistři zřejmě až počátkem roku 2005.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání