úvod
homepage

Brno chystá pivní festival vytisknout článek

Přidáno: 9. dubna 2003  •  Autor: Josef Albrecht
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,86 hodnotících Hodnotících: 14 počet zobrazení Zobrazeno: 5941x

Brno chce konkurovat tradičnímu mnichovskému Octoberfestu. Místo známého Pivexu totiž chtějí pořadatelé v hale Rondo uspořádat velký pivní festival.

Návštěvníci by měli mít možnost ochutnat padesát druhů piva. Na přehlídce se 25. a 27. dubna představí dvacet tuzemských pivovarů a několik společností ze Slovenska. „Festival pěnivého moku se snaží nahradit na začátku sezóny veletrh Pivex, který se od roku 2004 již neuskuteční. Očekáváme účast asi 12 tisíc návštěvníků,“ řekl pro Českou tiskovou kancelář pořadatel akce Zdeněk Procházka.

Pořadatelé chtějí vytvořit v rámci zemí Evropské unie protipól mnichovskému Bierfestu, který sezónu uzavírá. "Pokud vše půjde dobře, očekáváme stotisícový zisk," uzavřel Procházka.

Účast přislíbily pivovary z jižních Čech, Platan, Samson, ale i Budějovický Budvar, stejně jako havlíčkobrodský Rebel a Rychtář z Hlinska. "Podniky ze severních Čech odmítly přijet s tím, že na jihu Moravy nemají zastoupení," dodal Procházka. Návštěvníci budou moci ochutnat také slovenská piva koncernu Heineken, tedy Zlatý bažant, Corgoň, Gemer nebo Martiner.

Pivovary budou své značky nabízet ve stáncích na ploše haly a ceny by neměly být nižší než obvyklý průměr. „Půllitr desítky by měl přijít na deset až sedmnáct korun podle úvahy jednotlivých firem. Poslední den bude nabídka pivovarů v jednotlivých krátkých vstupech na poloviční cenové úrovni,“ míní Procházka.

Vstupné stanovili pořadatelé na 40 korun.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 1 komentář, poslední komentář: 19.07.2003 08:03 Komentovat
pivní festival rumlinka19.07.2003 08:03
Zní to docela jako zajímavá akce.
Vyhledávání