úvod
homepage

Eroplán: klasika s novou tváří vytisknout článek

Přidáno: 4. dubna 2003  •  Autor: Magazín In
průměrné hodnocení Hodnocení: 1,33 hodnotících Hodnotících: 3 počet zobrazení Zobrazeno: 3450x

Možná by se mohlo zdát, že hledání v restauracích čtyřhvězdičkových hotelů jídla za padesát korun, je pořádný úlet. Nabídka známého hotelu Eroplán v Rožnově pod Radhoštěm však naznačuje, že tomu tak vždy nemusí být.

Těsně pod střechou ohromného rekreačního komplexu totiž visí obří cedule, na které se proměňuje několik informací. Mezi pozvánkami do snack-baru či kavárny zřejmě nejvíc září zajímavá informace - menu za šedesát korun. Dokonce i v neděli se tady dá velmi levně a slušně najíst. Za tuhle cenu vám nabídnou polévku i hlavní jídlo (u svíčkové například nechyběl brusinkový terčík). Kdo na peníze nehledí, může si dát například pravého norského lososa.

Díky strategické poloze na křižovatce, ze které se dá vyrazit na dva hřebeny a kde zastavuje mnoho autobusů, býval Eroplán populární zastávkou běžkařů. Před hospodou stávaly běžky a lyžaři vracející se z hor tady v začouzené hospodě hasili žízeň nošovickým pivem. Tradiční Eroplán však vyhořel a na jeho místě vyrostl veliký hotel, který zvenku vypadá na společnost v obleku. Ale není to tak docela pravda. V restauraci lze i dnes vidět lyžaře. Jen běžky jsou většinou na střechách zaparkovaných aut a velmi slušný radegast, ale také budvar nebo prazdroj tady v pozdním odpoledni, kdy venku padá zimní tma, popíjejí spíš taťkové. Zatímco jejich děti šikovně polévají světlé ubrusy džusy nebo kolou.

Atmosféra je sice pryč, ale kvalita zůstává - jenom má jinou tvář.

Josef Albrecht

Hodnocení HN: *** (max. *****)

Hotel Eroplán, Rožnov pod Radhoštěm (Po - pá: 6.30 - 22.00 , So, ne: 7.30 - 22.00)

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 1 komentář, poslední komentář: 06.04.2003 15:05 Komentovat
Výlet Roman06.04.2003 15:05
Díky za skvělý tip na víkendový výlet....Myslím, že spousta z nás uvítá takové...
Vyhledávání