úvod
homepage

Klasika české kinematografie v pivovaru vytisknout článek

Přidáno: 31. března 2003  •  Autor: Josef Albrecht
průměrné hodnocení Hodnocení: 1 hodnotících Hodnotících: 1 počet zobrazení Zobrazeno: 4919x

Milovníci piva, kteří mají rádi české filmy, si mohou vychutnat perly tuzemské kinematografie nejen v sálech kin ale také v pivovaru. Přehlídka Finále Plzeň, která dnes začala v několika plzeňských biografech a také přímo v Plzeňském Prazdroji, nabídne ně

Pořadatelé šestnáctého ročníku přehlídky zařadili do této části festivalu celkem pět filmů. Jako projekční sál symbolicky zvolili návštěvnické centrum Plzeňského prazdroje.

V sekci nazvané Pivo v českém filmu, hraje prim režisér Jiří Menzel – režíroval tři celovečerní snímky, na dalším, povídkovém filmu Perličky na dně se také podílel jako režisér. Na tomto projektu z poloviny šedesátých let, který diváci mohou vidět zítra, dále pracovali režiséři Jan Němec, Evald Schorm, Věra Chytilová a Jaromil Jireš.

Z Menzelovy autorské dílny si mohou diváci vybrat ještě filmy Vesničko má středisková (dnes) a snímky plné hrabalovské poetiky Postřižiny (středa) a Slavnosti sněženek (sobota).

Pátým dílem v sekci Pivo v českém filmu bude slavná komedie Oldřicha Lipského nazvaná Adéla ještě nevečeřela. Ten pořadatelé zařadili na páteční podvečer.

Na filmy mohou diváci přijít do návštěvnického centra Plzeňského Prazdroje vždy v půl sedmé večer.

Více informací najdete na internetové adrese www.finale-plzen.cz.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání