úvod
homepage

U Rotundy: Film pro pamětníky vytisknout článek

Přidáno: 31. března 2003  •  Autor: Magazín In
průměrné hodnocení Hodnocení: 1 hodnotících Hodnotících: 2 počet zobrazení Zobrazeno: 3796x

Hodnota známé pražské pivnice U Rotundy spočívá hlavně v její minulosti – lokál toho prostě dost pamatuje a spousta současných i bývalých hostí na něj má příjemné vzpomínky.

Proto je dobře, že se tu nic nemění; nepočítáme-li instalaci hracích automatů někdy v polovině devadesátých let. Vše zůstává na svých místech – výčep plný, přední místnost u kamen rušnější, zadní lokál intimnější, s mírnou vůní záchodů. Všude se svítí, okno na ulici je odnepaměti utemované. Dým cigaret značky Start a podobných. Pamětnický televizor značky Toshiba nehraje. Přísun piva značky Staropramen 10° je rychlý.

Přes den se vaří i zhruba jedno teplé jídlo (nejčastěji na bázi guláše) a polévka, jinak na tabuli zůstávají klasické chody čtvrté cenové skupiny. Polský salám, hořčice (základní cena 15 Kč). Romadúr, hořčice. Nakládané syrečky (chcete-li trochu smrdět, ale na žízeň je to výborné). Tlačenka, sekaná. Luciferův jazyk. „U Malířů, U Pštrosů, U Schnellů, U Glaubiců..., tam všude se dalo jít,“ ozývá se z hloučku kolem rohového stolu. To mužové vzývají staré časy, co se už nevrátí. Nač propadat melancholii – alespoň že ta Rotunda zbyla. Pivní pomoc je to pořád dobrá.

Jan Lipold, zástupce šéfredaktora Hospodářských novin

Hodnocení HN: *** (max. *****)

U Rotundy, Karolíny Světlé 17, Praha 1.

Pondělí – pátek 10 – 22 hod., sobota – neděle 11 – 22 hod.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání