První pražská Kozlovna
Přidáno: 22. listopadu 2008 • Autor: Jan Kočka
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 8453x
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 8453x
Na Smíchov přiklusal tankový Velkopopovický Kozel 11° Medium. Jedná se o jediné pivní tanky s Velkopopovickým Kozlem 11° Medium v Praze.
Milovníkům kvalitního piva se oblíbená „jedenáctka“ podává ve zbrusu nové Kozlovně, která byla slavnostně otevřena 20. listopadu 2008.
Hosté si na slavnostním otevření první pražské Kozlovny připili Velkopopovickým Kozlem se zástupci Plzeňského Prazdroje, a. s., majiteli a provozovateli hospůdky. K poslechu zahrál Ivo Jahelka a celým otevřením provázel Pavel Poulíček.
Nově otevřenou Kozlovnu na Lidické 20 v Praze 5 na Smíchově nemůže nikdo z kolemjdoucích přehlédnout. Venkovní fasáda se vyznačuje důraznými prvky, které podtrhují tři sochy kozla v různých pozicích. Ani interiér nezůstává pozadu. Za zmínku stojí například židličky a stoly s kopýtky, nasvícený reliéf s postavami kozlů, bodové osvětlení s kozlíky, růžky namísto klik a věšáků a samozřejmě dominantní socha kozla, která dohlíží na dění uvnitř.
K úpravám bylo využito dřevo, kov a mosaz. Interiér je laděn do přírodních barev, jako je béžová a terakota, což přispívá k navození příjemné a útulné atmosféry.
Vedle atraktivního interiéru pak hosté ocení kvalitu Velkopopovického Kozla 11° Medium, který je zde jako na jediném místě v Praze čepován přímo z pivních tanků. Tento moderní systém využívá technologii nerezových tanků o objemu 10 hl nebo 5 hl, ve kterých je pivo uloženo v nepropustném polypropylenovém vaku – tzv. systém bag-in-box.
„Při používání tohoto systému nepřichází pivo při čepování vůbec do kontaktu se vzduchem, což má pozitivní vliv na kvalitu a trvanlivost nepasterizovaného piva,“ říká Vladimír Jurina, brand manažer Plzeňského Prazdroje.
Na návštěvníky čeká široký sortiment čepovaného piva z produkce Velkopopovického Kozla. Unikátem je již zmiňovaný tankový Velkopopovický Kozel 11° Medium, první v Praze. Krom toho se v pražské Kozlovně čepuje i Velkopopovický Kozel Černý a nealkoholický Radegast Birell. K pivu jsou samozřejmostí nejrůznější pochutiny.
„Při vytváření pražské Kozlovny jsem chtěl posunout celý koncept svými znalostmi a zkušenostmi z oboru zase o něco dál,“ říká pan Březovský, majitel Kozlovny, a dodává: „Doufám, že hosté budou spokojeni nejen s kvalitou piva, ale že si k nám přijdou pochutnat
i na výborném jídle.“
Kozlovna je projekt Plzeňského Prazdroje. V současné době se na území České republiky nachází celkem tři Kozlovny. První vznikla v květnu loňského roku v Bystřici nad Pernštejnem, druhá pak letos v srpnu v Havlíčkově Brodě.
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |
Vyhledávání