úvod
homepage

Statistika nuda je ... vytisknout článek

Přidáno: 7. září 2008  •  Autor: Stanislav Jakoubek
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 5056x

Včera (tj. v sobotu 6.9.2008) jsme s kamarádem zavítali již po třetí v řadě do Žatce na Dočesnou.

Ve svém příspěvku se nebudu zabývat bohatostí programu a podobnými věcmi. Stačí kliknout na odkaz www.docesna.cz a informací naleznete nepřeberné množství. Svůj příspěvek pojmu vyloženě jako statistiku vypitých piv. Každé vypité pivo jsme si zaznamenali (teda chtěli jsme), případně i s komentářem.

1. Po příjezdu do Žatce jsme hnedka radostně zapadli do nádražní restaurace, kde jsme si dali na rozjezd domácí točenou Baronku 13°. Pivo bylo slušně ošetřené a nenám žádných výhrad k chuti a vůni.

2. Po příchodu na náměstí jsme začali darem samotného vládce hor - Krakonoš z Trutnova. Volili jsme kvasnicovou variantu. Pivo bohužel kalné nebylo a když si uvědomím, jak skvěle, přímo božsky, chutná přímo v Trutnově v pivovarské hospodě, mohl bych drobnou výhradu mít, ale jen malou. Pochutnali jsme si, to zase jo. A že porovnávat pivo z pivovarské hospody s pivem z masové akce typu Dočesná by bylo nefér, je zcela zřejmé.

3.,4. Naproti stánku Krakonoše bylo možné ochutnat produkci pivovaru Černá hora. Zde jsme ochutnali Kvasara 14° a černou 12° (nedejte si černé pivo z Černé hory, no že jo). Kvasar byl opět čirý a převládající chuť mi přišla sladká. Černé pivo bylo cítit lehce praženě, jinak poměrně prázdné.

5.,6. Po pár krocích, zatím ještě poměrně přímočarých, jsme zavítali ke stánku pivovaru Nová Paka. Z předchozích ročníků jsem byl z Novopackého piva poměrně nadšen a ani letos jsem neodcházel zklamán. Hrdlem jsme prolili nefiltrovanou výčepní 10° (pokud jsem si tu stupňovitost opsal dobře) a Podkrkonošský speciál 13°. Obě piva byla moc dobře pitelná, 13° příjemně hořká. Jen tak dál.

7.,8. Naše další kroky směřovaly ke stánku s logem Konrad. Věřte tomu nebo ne, nikterak jsem neřešil, po kterém Konradovi se pivo jmenuje a některým debatujícím u jednoho z dřívějších blogů bych snad doporučil totéž. Nicméně zpátky k pivu - aby mě nikdo nenařknul z rasismu, mám barevný rád. Nertvrdím koho a co, ale co se piva týká je věc jasná. Ochutnali jsme černou 11° a červenou nevím co. (To víte, sluníčko svítilo jak blázen a na čitelnosti zápisků to začalo být znát). Černá 11° mě nadchla, byla cítit praženě a sladově a kdybych přemýlel o nejlepším pivu, které jsem na Dočesné letos pil, byl by to jeden z horkých kandidátů. Červený Konrad získal svoji barvu z louhovaných bylin a bobulí. Bylo příjemně hořké, ale jinak nikterak zajímavé. Pokud jsem to byl ještě schopen posoudit.

9.,10. Následoval stánek s pivem mně velmi oblíbeným - Primátor z Náchoda. Nejdříve jsme si nechali namíchat můj oblíbený náchodský mix - pšenici + 24° černý double. Obsluha byla trochu překvapena, ale náš zákazník náš pán. Tak to má být. Za "odměnu" jsem jim dal poněkud blábolivou přednášku na téma, že by to měli taky zkusit, že je to fakt dobrota. A pak jsme dali ještě čistou pšenici. Točenou jsem ji ještě nepil, takže jsem neodolal. Opravdu vynikající záležitost.

11.,12. Po pšeničním zpestření jsme zavítali k naší vyloženě srdeční záležitosti - k Regentovi z Třeboně. Dali jsme kvasnicové, to by měla být 12° a speciál, což je 16°. Pokud paměť neklame, spokojenost byla maximální.

Bohužel od tohoto okamžiku se staly zápisky naprosto nečitelné, takže už zkusím doplnit jen po paměti.

13. Dali jsme jedno pivo ze Zámeckého pivovaru Chyše. Stupňovitost ani poznámku nejsem schopen dodat.

14. Chodovar. Snad proboha poslední pivo. Jelikož jsem se celou dobu těšil, že si dám černý, pravděpodobně jsem to i udělal a snad si pochutnal.

V této fázi už jsou mé vzpomínky poněkud nepřesné a neúplné. Třeba jako že jsem pokřikoval na sluníčko, ať neblbne, že dole pijou lidi. A nebo že jsem u nějakého stánku vysvětloval nějaké slečně, proč jí koukám do výstřihu. Tímto se oné dívčině veřejně omlouvám (za to vysvětlování :-) ).

A to je vše, přátelé. Jestli si z tohodle článku vezmete ty poznámky k pivu a nebo jen poznání, že jsem asi pěkný prase, když na to příjde, to nechám na vás. Pivu zdar !

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 8 komentářů, poslední komentář: 09.08.2013 09:05 Komentovat
www.pivnistatistika.cz Petr09.08.2013 09:05
Tak lidi. Pojdme vesele změřit síly v pití piva. Pojďte se ukázat www.pivnistatistika.cz
pro JR .. Stanislav Jakoubek21.09.2008 11:52
"...jiná záhadná story o servírce v záběhu a hodným sládkovi..." :-) hezky napsaný a...
Bakalář nefiltr JR20.09.2008 20:51
Byl jsem tam v pátek a mimojiné jsem dal nefiltr. 12 Rakovník a byla dobrá. Jinak mezi mými...
náchodský mix hroch09.09.2008 22:16
Tak jsem vyzkoušel náchodský mix weizen+double. Musím potvrdit jedná se o vynikajicí...
Re: Re: Re: Některá piva velmi zklamala... Marek Kamlar08.09.2008 17:44
Tomáši, komentujeme chuť piv na konkrétní akci, ne jejich chuť přímo u zdroje. Proti...
Re: Re: Některá piva velmi zklamala... tomas08.09.2008 15:25
Musím Vrchlabí obhájit, protože před 14 dny jsem ochutnal celej sortiment přímo u zdroje a...
Re: Některá piva velmi zklamala... Jiří Kaňa08.09.2008 14:42
12% z Vrchlabí byla mizerná až příšerná i loni, takže to by mě zas tak nepřekvapilo...
Některá piva velmi zklamala... Marek Kamlar08.09.2008 09:58
Bohužel, i o tom jsou pivní slavnosti. Někdy se pivo prostě nepovede. O to horší je to v...
Vyhledávání