úvod
homepage

Reflex píše o pivní kultuře vytisknout článek

Přidáno: 4. září 2008  •  Autor: Jiří Kaňa
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 3558x

V aktuálním čísle společenského týdeníku Reflex se redaktor Jiří X. Doležal zaměřil na českou pivní kulturu. Objevil něco převratného?

Objevil především pivní lázně Chodovaru, ostatně článek otevírá celostránková fotografie vnadné slečny naložené v Chodovarské pivní lázni. Všechna čest, pivní lázně jsou geniální marketingový tah. Líbí se lidem a líbí se i novinářům, takže se o nich hodně píše. Co víc si může Chodovar přát.

 

Dále objevil největší autoritu v oboru. Dodnes jsem za největší autority považoval zejména pány Šuráně, Krýsla a Kozu. Asi jsem ale špatně hledal na internetu:

"Je velkou výhodou internetu, že nemusíte pracně pátrat, kdo je v daném oboru největší autoritou. Stačí se podívat na znění domény a je jasné, že když chcete něco vědět o pivu, tak se obrátíte na lidi z domény www.pivniklub.cz".

 

Takže jsem díky článku zaregistroval i existenci jakéhosi pivního klubu. Přesněji řečeno, „nejvlivnějšího pivního klubu u nás“. Já bych tedy řekl, že takové Sdružení přátel piva je, měřeno mediální odezvou, mnohem vlivnější. Pravda, není to klub, je to sdružení. Věci se ale mají tak, že „pan Prokeš, který vede pivní lázně v Chodové Plané, je historicky prvním a zakládajícím předsedou pivního klubu.“ Aha.

 

V článku dále najdeme trefné postřehy z pivních akcí (Den Kozla, Český pivní festival, Svátek Ferdinanda) a postřehy o orientaci pivovarů na podobné cílové skupiny. Většinou nelze než souhlasit. Autor zmíní i domácí vaření piva, k tématu se vyjádří i adiktologové. V tomto směru považuji článek za dobře odvedenou práci.

 

Je dobře, že se o pivní kulturu začínají zajímat i mainstreamová média. A ta čouhající reklama na pivní lázně? Já ji koneckonců Chodovarským přeji, protože nápad s lázněmi byl výborný a odměnu si za něj zaslouží.

 

Celý článek najdete zde.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání