úvod
homepage

Letošním Mistrem v točení prémiového ležáku Stella Artois se stal David Vaněk z Českých Budějovic vytisknout článek

Přidáno: 20. srpna 2008  •  Autor: Jan Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 2492x

Vítězem letošního ročníku Mistrovství České a Slovenské republiky v točení a servírování prémiového ležáku Stella Artois se stal David Vaněk z Potrefené husy Beerpoint České Budějovice, který získal v této prestižní soutěži z celkového počtu 270 rovných 2

Na druhém místě se umístila Barbora Hebrová z Bar Restaurant Sherwood ze Stříbra a třetí příčku obsadila Vladislava Bláhová z Shaffy´s garáž z Karlových Varů. David Vaněk tak díky vítězství bude v říjnu reprezentovat Českou republiku na celosvětovém finále Stella Artois World Draught Master 2008 v Leuvenu v Belgii. Letošní Mistrovství se konalo v prostředí Trojského zámku v Praze 7 a celkem se ho zúčastnilo 25 soutěžících. „Ze všech soutěžících jsme vybrali sedm nejlepších finalistů, kteří předvedli své schopnosti v servírování belgických speciálů, kterými jsou Stella Artois, Leffe Bruin a Hoegaarden White,“ říká Martin Jahoda, brand manažer značky Stella Artois. Titul českého a slovenského mistra v točení a servírování Stella Artois získal David Vaněk z Potrefené husy Beerpoint v Českých Budějovicích, kde pracuje již dva roky. Tento sedmadvacetiletý sympatický pohodář je barmanem již od svých 19 let a svou práci považuje zároveň i za koníček. Proto není divu, že největším oceněním je pro něj spokojený zákazník. „I v tom největším fofru, kdy je v restauraci opravdu hlava na hlavě, se snažím dodržovat všech 9 kroků rituálu a každému natočit takovou Stellu, jako bych točil právě tu soutěžní,“ řekl David Vaněk. Letos poprvé došlo k propojení soutěže o nejlepšího barmana České a Slovenské republiky s festivalem belgických speciálů a vybraných gurmánských lahůdek. „Pro každou z těchto pivních značek jsme připravili na míru šité gurmánské kombinace, které zdůrazňovaly chuťové odlišnosti těchto speciálů,“ dodáváJan Pípal, šéfkuchař Grandhotelu Pupp v Karlových Varech, který na akci předvedl své kulinářské umění. „Jakýkoliv rituál spojený s pitím piva je pro mě synonymem kamarádství, kdy se lidé sejdou a posedí u piva, a konkrétně u Stelly Artois a celé série belgických speciálů je pro mě rituál točení a servírování synonymem otevření se a zpestření,“ uvedl Jan Hřebejk, předseda poroty 6. ročníku Mistrovství České a Slovenské republiky v točení a servírování prémiového ležáku Stella Artois. Historie mistrovství STELLA ARTOIS WORLD DRAUGHT MASTER Mistrovství světa v servírování belgických piv pořádá společnost InBev již od roku 1997. V této soutěži měří své dovednosti v čepování a servírování prémiového ležáku Stella Artois a belgických speciálů číšníci a barmani z celého světa. V soutěži je kladen velký důraz na všechny kroky servírovacího rituálu, jako je například mytí sklenice, správný postup čepování piva, výšku pěny (ne vyšší než dva prsty) a závěrečné opláchnutí sklenice. Každý krok bedlivě sleduje a hodnotí odborná porota.
vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání